Maandag 17 november vindt de 10de en voorlopig laatste editie van benefietfestival rigter! live plaats in het Patronaat. Haerlems Bodem is erbij en sprak alvast met Monique Rietveldt, de initiatiefneemster. Monique was getrouwd met Wim Rigter (voluit Wim Boerrigter), Radio 3-DJ van verschillende programma’s waaronder het best beluisterde Nederlandse (en inmiddels ’s werelds langstlopende!) radioprogramma Arbeidsvitaminen. In 1994 kreeg Wim een hersentumor die hij succesvol versloeg, maar 10 jaar later verloor hij het gevecht van slokdarmkanker. Wim overleed in 2004, hij was toen 37 jaar. Monique bleef achter met dochter Jip van twee en een jaar later was daar rigter! live.

wim_monique_web

We zijn 10 jaar verder, dit wordt de voorlopig laatste editie van rigter! live. Waarom stoppen jullie ermee?
Heel simpel eigenlijk; Ik wil Wim weer voor mezelf. En voor Jip, onze dochter die nu 12 is. Wim wordt altijd geassocieerd met kanker en met zijn radioprogramma Arbeidsvitaminen. Maar hij was veel meer dan dat. Hij was een fantastisch journalist en verslaggever, een liefdevolle vader en een hele leuke man. Ik wil dat daar de nadruk weer op komt te liggen.

Zijn er dingen die je deze, voorlopig laatste keer, anders gaat doen dan voorgaande jaren?
Niet direct nee. Wel zullen we wat meer van Wim laten zien. En ik ga zelf nog wat zeggen. Verder gaan we natuurlijk weer voor een hele leuke avond. We willen dat mensen met  een goed gevoel de deur uitgaan.

wim_jip_web      wim_nachtdienst_web

Hoe kijk je terug op 10 jaar rigter! live?
Ik ben heel erg trots. We hebben iets heel moois neergezet al die jaren. Niemand had hier ervaring mee, dus dan vind ik het top dat je zoiets kunt maken met z’n allen. Ook dat er zo’n vaste groep vrijwilligers is die ieder jaar weer met zoveel enthousiasme en liefde zoiets te geks neerzet. En dat het ook gewoon lukt, dat vind ik geweldig.

Blijft de Stichting bestaan?
Ja, het is zeker de bedoeling om met de Stichting uiteindelijk weer met iets nieuws te komen. Jip wil ook graag wat doen over een paar jaar. Dus mensen gaan zeker nog van ons horen, maar voorlopig blijft het even rustig.

Sponsor rigter! live

Deze 10de en voorlopig laatste editie van rigter! live maandag 17 november in het Patronaat heeft een line-up van heb ik jou daar:  Gotcha!, Ellen ten Damme, Michaël Prins, Alderliefste, Douwe Bob, Rilan & the Bombardiers, Racoon, Typhoon, Van Velzen, Van Dik Hout, Sandra van Nieuwland, George Baker, Beau v Erven Dorens en Bertolf. Presentatie is weer in handen van Viggo Waas en Peter Heerschop. De totale kaartopbrengst gaat naar KiKaBedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden als sponsor van rigter! live 2014! Als tegenprestatie kunnen zij hun relaties ontvangen en krijgen zij een naamsvermelding op de website en tijdens het concert. Neem contact op met Hans Belt via hans@stichtingrigter.nl of via 06-54300069.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here