Vanaf 15 juli knalt de Haarlem Honkbal week tien dagen lang het Pim Mulier stadion uit. Vijf landen strijden om de felbegeerde titel. Een fantastisch sportevenement, met dagelijks wedstrijden en entertainment. Maar Haerlems Bodem kan heel goed begrijpen dat je niet zo thuis bent in het honkbal. Daarom 10 redenen om toch te gaan kijken…

Haarlemse-Honkbal-Week-Haerlems-Bodem-3

1. Je houdt van gezelligheid
De Honkbalweek Haarlem is traditiegetrouw een familie-aangelegenheid. De oer-Hollandse gezelligheid is dan ook goed vertegenwoordigd op de tribunes. Zakken snoep gaan van links naar rechts, er worden liedjes ingezet en gezamenlijk wordt er aangemoedigd. Geen haantjesgedrag, schreeuwers of bijdehante supporters. Op de tribune zit iedereen knus bij elkaar en ga je op in de verbroedering van het honkbal. Let’s play ball!

Honkbalweek Haarlem Muziek

2. Je houdt van muziek
De komende Honkbalweek Haarlem heeft dagelijks een wisselend thema. Dutch day, Ladies day en Legends day, om er maar een paar te noemen. Elke dag gaat op in het thema en daarbij hoort natuurlijk muziek! Daarom kun je tijdens de Honkbalweek Haarlem dagelijks genieten van bands, DJ’s en optredens. Zo weten we bijvoorbeeld uit betrouwbare bron dat onze eigen Maestro Mikel en de Einzelgang hun opwachting zullen maken. Kijk op www.honkbalweek.nl/entertainment voor meer informatie.

Honkbalweek Haarlem Petjes

3. Je bent op zoek naar een nieuw petje
Honkbal is onlosmakelijk verbonden met de baseballcap. Dit immer populaire hoofddeksel kun je vinden in alle kleuren en van heel veel verschillende teams. Zelfs als je geen honkbalfan bent heb je misschien wel een New York Yankees of Boston Red Sox-pet in je kast liggen. Tijdens de honkbalweek kun je bij verschillende stands je lol op! Petjes, jerseys, posters, knuppels, shirts en andere honkbal-merchandise zijn volop te verkrijgen. Uiteraard is Sporthuis Nihek vertegenwoordigd en kun je jouw shirt laten voorzien van je eigen naam en nummer.

Honkbalweek Haarlem Eten

4. Je bent een foodliefhebber
Bij Honkbal hoort eten. Op de tribunes wordt er wat afgekaand. Hele koelboxen vol lekkernijen worden verorberd en als dat nog niet genoeg is kun je ook terecht bij diverse eetkramen. Traditionele hotdogs, hamburgers en pinda’s, maar ook eten dat gekoppeld is aan de themadagen. Eten, drinken tijdens de wedstrijd is het de normaalste zaak van de wereld. Een must-go voor foodies. Don’t forget the donuts!

famous

5. Wellicht loop je een bekende Haarlemmer tegen het lijf
Pssst… is dat niet? Ja het zou zomaar kunnen dat je er een bekende Haarlemmer tegen het lijf loopt! De Honkbalweek Haarlem staat bekend om zijn lokale publiek en daarmee ook de lokale honkballiefhebbers. Zo schijnen Giel, Hans, Irene, Hakim en Dennis er gespot te worden. Het kan wel lastig zijn met al die petjes en zonnebrillen! Spot jij een bekende Haarlemmer, maak een foto en deel ‘m! #honkbalweek

honkbalweek-haarlem-teams

6. Je komt uit Australia, Japan, Curaçao, Chinees Taipei…
Dan moet je natuurlijk jouw thuisland komen aanmoedigen! Tussen de deelnemende landen van de Honkbalweek is er nog geen favoriet en ook de underdog is nog niet gesignaleerd. Het zou dus zomaar kunnen dat jouw land op zondag 24 juli in de finale staat. Dus trek je nationale kleuren uit de kast, tik ergens een vlag op de kop en kom jouw team aanmoedigen. Wil je aanmoedigen voor een ander land dan mag dat natuurlijk ook. Bij de Honkbalweek moedig je al het honkbal aan.

7. Het is vakantie!
Ben je nog niet naar Frankrijk met de caravan of naar Spanje met een bus? Hoef je niet te ploeteren bij een vakantiebaantje? Of heb je gewoon lekker niets gepland? Dan is dit de ultieme vrijetijdsbesteding de komende week. Ontspannen een potje honkbal kijken, is toch echt een stuk beter dan kattenfilmpjes kijken. De wedstrijden beginnen telkens om 14:00 of om 19:00 uur en zo’n drie uur van te voren mag je het stadion al verkennen.

Honkbalweek Haarlem

8. Je houdt van een feestje!
Zoals gezegd heeft de komende Honkbalweek een dagelijks wisselend thema. Bij elk thema hoort een feestje. Na afloop van elke avondwedstrijd barst er nog een mooi feest los op het terrein. Live bands en DJ’s zorgen voor een top afsluiter van een mooie dag! Dus na de wedstrijden even de voetjes van de vloer en dansen op de overwinning. De meeste feestjes worden verzorgd door mensen achter de bekende 2Generations feesten, dus dat belooft wat.

Honkbalweek Haarlem Kinderen

9. Het is te gek voor kinderen!
Honkbal is een familiesport en daar horen natuurlijk ook de kinderen bij. Dit weet de Honkbalweek ook en er is daarom een speciale Kidsarea ingericht op het terrein. In de Kidsarea kunnen kinderen de hele dag sportief bezig zijn onder deskundige begeleiding. Dus vooraf aan de wedstrijd een balletje slaan of een handteking scoren van favoriete spelers. Daarna met z’n allen genieten van een wedstrijd. Moeders heeft de koelbox en vader de kaartjes. Als kind hoef je je alleen maar druk te maken om zo veel mogelijk plezier te hebben. Kortom, een dagje uit voor het hele gezin.

10. Toch het Honkbal…
We kunnen natuurlijk nog meer redenen verzinnen waarom je naar de Honkbalweek Haarlem zou moeten gaan. Maar hoe je het ook wendt of keert, reden nummer één reden is toch het honkbal. De sport bestaat al sinds 1700, staat in de top 10 van meest populaire sporten ter wereld en is een Olympische sport. Een wedstrijd van deze spannende sport moet je gewoon een keer meegemaakt hebben. De Honkbalweek Haarlem is honkbal op topniveau. De regels zijn vrij eenvoudig en er zitten genoeg mensen op de tribune die het je graag uitleggen. Tot volgende week!

De Honkbalweek Haarlem vindt plaats van zaterdag 15 t/m zondag 24 juli in het Pim Mulier stadion. Het speelschema vind je hieronder en kaarten zijn verkrijgbaar via www.honkbalweek.nl.

Honkbalweek Haarlem Wedstrijdschema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here