Het Junior Chamber International Kennemerland is begonnen met het “1000 kansen project”. Hiermee wil de instelling ‘jongeren’ uit de regio, tussen de 22 en 30 jaar, steunen met het vinden van een baan. Haerlems Bodem juicht dit soort initiatieven van harte toe.

1000 kansen
Oke de term ‘jongeren’ is niet helemaal goed gekozen, maar we begrijpen waar het JCI heen wilt. De jeugdwerkloosheid is in Nederland namelijk met 16% een groot maatschappelijk probleem. In de huidige situatie liggen banen niet voor het oprapen en is het ook niet vanzelfsprekend dat mensen aan het werk zijn. De leden van JCI zetten hun capaciteiten en netwerk graag in voor het ontwikkelen van inzichten en vaardigheden bij deze ‘jongeren’. ‘Learning by doing’ is hierbij een van de motto’s. JCI- Kennemerland en Amsterdam hebben inmiddels een succesvolle pilot achter de rug.

SONY DSC

Programma en gratis workshops
Via workshops en trainingen stoomt JCI Kennemerland twaalf deelnemers in een kosteloos traject van drie maanden klaar voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De starters krijgen onder meer netwerk- en sollicitatietrainingen, leren zich beter (online) te profileren, nemen deel aan bedrijfsbezoeken en doen vrijwilligerswerk. Daarbij zijn er coachingssessies van JCI-leden en krijgen ze een beter inzicht in de eigen vaardigheden alsmede hun sterke en zwakke punten.

Ik wil ook!
Heb jij nou ook moeite met die eerste stap op de arbeidsmarkt. Het JCI Kennemerland is, gezien de positieve reactie en het maatschappelijk belang, al volop bezig met de voorbereidingen van een derde traject. Geïnteresseerde kunnen zich hiervoor aanmelden door hier te klikken.

Dit is een ontzettend goed initiatief en wij hopen voor de deelnemers op een succesvolle afronding, c.q. een leuke baan vinden. Wellicht dat het JCI de leeftijdsgrens kan uitbreiden, of een soortgelijk project op zet voor mensen die niet direct in de doelgroep vallen… Think about it.  

  

Foto’s door Pressrecord.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here