Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Gewapend met een fotografie- of video-uitrusting kun je hem tegenkomen bij verschillende Haarlemse evenementen: deze week volgen we de veelzijdige Haarlemse fotograaf Edo Landwehr. Na een aantal jaar in Amsterdam zijn eigen studio te hebben gehad, heeft Edo in 2013 aan de rand van het centrum, in de Essenstraat, de Haarlemse Fotostudio geopend. Hij werkt daar met een team van visagistes, fotografen, videografen en stagiaires. In De week van… Edo Landwehr lezen we over interieurfotografie, een portretshoot van een DJ en het opnemen van commercials.

Edo Landwehr

Maandag

Een frisse start van de week, lekker vroeg op! Er staan deze week behoorlijk wat dingen op de planning. Ik begin m’n dag lekker rustig op kantoor met een vers geperst jus’tje en een koffie. Na wat e-mails, agendazaken, ga ik samen met Froukje, één van onze stagiaires, op pad naar de eerste van maar liefst 4 interieurklussen die we vandaag achter elkaar mogen doen. Ik doe zo nu en dan interieurfotografie om mijn fotografieblik lekker “recht” te houden, met name de speciale locaties maken dit werk voor mij tof. De kers op de taart was een prachtig huis aan de Amstel, met uitzicht op de magere brug en Carré.

Edo Landwehr

Dinsdag

Vandaag is commercialdag! We schieten een commercial voor een grote Nederlandse bank, waarvoor we alles in eigen hand hebben gehouden. Vandaag is de grote dag aangebroken. Even nog wat dingetjes ophalen (twee beesten van daglichtlampen, aggregraat, lenzen; check) en op naar Amsterdam-noord om in de toch behoorlijk grove kou te starten met de commercial. Aan het eind van de dag was ik een ijspegel, maar het staat er allemaal op.

Edo Landwehr

Woensdag

Commercialdag #2. Vandaag schieten we in Spaarndam, weer voor de bank. Vandaag gaat een stuk soepeler dan gisteren, met name het weer is ons wat gunstiger gezind. Twee van onze hoofdpersonen verkopen vandaag Chocomel in ons zelfgemaakte standje, super tof!! Aan het eind van de dag drinken we met het hele team nog even een biertje in de studio, prima afsluiter.

Jilliano-141

Donderdag

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van de commercials van dinsdag en woensdag. Nu deze projecten afgerond zijn, is het even wennen om weer “normaal” aan de slag te gaan. Na wat opruimwerk is het de tijd voor een presskit fotoshoot van een upcoming DJ.

IMAG0791

Vrijdag

Opruimdag! Tijd om wat spullen die al een aantal weken zitten te wachten om weggegooid te worden, weg te brengen naar de gemeente. Zorgt weer voor een stukje rust in de studio.
Aan het eind van de dag spreek ik via Skype nog even met een bruidspaar. Ze wonen op dit moment in Canada, trouwen aanstaande zomer in Haarlem en ik mag hier een prachtige reportage van maken. We sluiten de dag af met een lekker potje voetbal.

12185007_10201157179888037_905958723169974734_o

Zaterdag

Gisteravond gevoetbald, klein beetje uitslapen dan. Om 11.00 uur op naar de studio. Vandaag is de eerste officiële dag van een nieuwe fotograaf. Tof! Rond de middag babbel ik nog even met een bruidspaar, ze wilden graag informatie hebben. Na een zeer gezellig gesprek besloten ze om voor ons te kiezen. Thuis rond ik nog even wat saaie agendazaken en mailtjes af.

Poes HB-1

Zondag

Op zondag zet ik mijn workaholic-knop vaak even om. Tijd om te chillen. Een rustdagje is bij mij vaak gevuld met een serie, een toffe PS4-game en vooral niet te veel aan mijn hoofd. Einde van de dag ben ik toch nog even kort bezig met de nieuwe website van Haarlem centraal. Ik ben namelijk in de vrije uurtjes bestuurslid van deze ondernemersvereniging. Het was me ‘t weekje wel!

 

Thanks Edo, leuk dat we een weekje met je mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here