Het grote gebouw dat jarenlang V&D was, ademde en uitstraalde, staat nu onbewogen als een koning, schaakmat op het schaakbord. Van de bedrijvigheid binnen is aan de buitenkant totaal niets te zien. Maar de beste veranderingen komen van binnenuit…

Bernice Bartling en Danny van Heusden werken zich alle vrije uren die ze hebben in het zweet om in het V&D pand een vestiging van GATHER neer te zetten. GATHER wordt volgens hen dé ontmoetingsplek van Haarlem. Hét Haarlemse warenhuis voor de kleinschalige maakindustrie. Jonge ontwerpers, creatieve ambachtslieden, innovatieve horeca-ondernemers en allerhande kunstenaars komen er samen in een concept dat moet verbazen, verrassen en verwonderen. Danny: “De standaard winkels vallen om, maar creatieve conceptstores hebben de toekomst.”

Gather-5Om dit mogelijk te maken wordt het pand zoveel mogelijk gestript. De ‘ziel’ van V&D, die zich liet vangen in systeemplafonds, plastic wandpanelen en de afzichtelijke roltrap, wordt langzamerhand weggewerkt en vervangen door hippe ruwe bakstenen muren, houten betimmering en allerhande aanpassingen. Bernice: “Iedereen komt een handje helpen. Waar je ook goed in bent: alle hulp is welkom!”

Broeinest

De maakindustrie kan er terecht om haar spullen te tonen in een galerie-achtige setting. Horecaondernemers bieden de nieuwsgierige bezoeker de gewenste verfrissing. Kunstenaars en muzikanten kunnen terecht op het podium om een breed publiek te bereiken. GATHER zou, in het ideale geval, een broeinest voor al deze mensen kunnen zijn. Een plek om te verzamelen, thuis te komen, te bewonderen en te genieten.

gather-etalageHaerlems Bodem ziet graag dat nieuwe concepten in Haarlem gezaaid worden, bloeien en geoogst worden. Met GATHER kunnen we daarnaast ook onszelf tastbaar maken door op het podium dat GATHER biedt opvallende en bijzondere artiesten neer te zetten. Altijd op een eigen manier, zoals we dat eerder met de Dubbelsessies hebben gedaan.

Feestje!

Vrijdag 15 juli om 18:00 uur opent GATHER officieel haar deuren. De opening wordt verricht door locoburgemeester en wethouder economie Joyce Langenacker. Haerlems Bodem is mediapartner en trapt tijdens de opening een nieuwe serie optredens, Come To Gather, af met een optreden van Lisa & Friends.

Over Lisa:

Lisa Rietveld kennen we natuurlijk als frontvrouw van Lisa & the Lumberjacks. Met haar Haarlemse soulvolle en funky band heeft ze inmiddels 2 singles uitgebracht en in september 2016 wordt haar debuut EP in Haarlem gereleased. Deze avond komt ze echter zonder haar houthakkers. In plaats daarvan heeft ze een grote groep muzikale vrienden uitgenodigd, zoals Hannah Kaldewaij, Daphne Van de Bor, Chris Alain en Hard & Heady. Muzikaal vuurwerk dus.

Laat je verrassen, verbazen en verwonderen en kom vrijdagavond 15 juli naar de oude V&D. De entree is GRATIS! Op de hoogte blijven van de Come To Gather concerten? Check onze Facebookpagina!

Fotografie: Wiebrig Krakau

Gather-9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here