Een flipperkast, een elpee, een huiskamer en een podium. Zie hier enkele ingrediënten van een fonkelnieuw festival. Op zondag 31 mei, de dag na Edit, is de eerste editie van het 12-INCH Festival bij de Veerplas. Het festival draait volledig op het gevoel van vinyl en is voor alle doelgroepen. Een muziekfeest. Een interactief festival waar bezoekers bijvoorbeeld zelf hun plaatjes kunnen (laten) draaien. Op drie podia zijn er DJ’s, bands en crossovers met een knipoog naar het tijdperk van de 12-INCH. Zoals de organisatie zegt: “Van Abba tot ZZ-Top. Voor ieder wat wils.”

12-INCH Festival
De komende jaren moet 12-INCH Festival dé plek worden waar verschillende generaties bij elkaar komen om muzikale passies te delen. Geen techno of DJ’s, maar old school jaren tachtig en negentig deuntjes. Flipperkasten, huiskamersfeer en plaatjes draaien zijn de ingrediënten voor deze zondag. Dit festival is dan ook voor alle generaties. De poorten van het festivalterrein gelegen aan de Veerplas gaan open om 13:00 uur en sluiten om 21:00 uur. ‘Christelijke tijden.’ 12-INCH festival moet een leuk, gezellig en vooral betaalbaar festival te maken voor jong en oud. Net als de elpee moet het om de muziek en vooral plezier draaien…

04

Line-up
Een festival is geen festival zonder acts en optredens. Eerlijk gezegd zijn we daar best van onder de indruk. Zo kun je onder andere genieten van onze eigen Rilan and the Bombardiers, Sven Hammond Band en The Kik. Stuk voor stuk artiesten die eigenlijk louter op elpee uitgebracht zouden moeten worden. Maar daarnaast ook DJ’s die alleen met vinyl komen draaien. Niet zo heel bijzonder denk je, maar besef dat DJ’s als Roog en Sander Kleinenberg niet naar elke club hun platentas met vinyl meeslepen. Bijzondere sets worden dat dus. Daarnaast kun je los met feestmakers van de Toppop Roadshow, Singlefeestje en Kris Kross Amsterdam.

Voor meer 12-INCH festival line-up check facebook.com/12inchfestival

Ook voor kids…
Voor de kids heeft 12-INCH festival speciale “Kids-Tickets”. Deze kaarten zijn slechts 5 euro en geldig t/m 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene natuurlijk. Geniet met het hele gezin van een familiair festival. Zo hebben ze een echt Disco Springkussen incl. discoverlichting en een eigen muziekinstallatie. Hoe leuk is dat? Als de kids uitgesprongen zijn, kunnen zij verder in de “knutselhoek” met oud Hollandsche spelletjes.

12-INCH Festival | Zondag 31 mei | 13:00 – 21:00 | Veerplas | www.12-inch.nl | facebook.com/12inchfestival

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here