We hebben er even op moeten wachten, maar met ingang van de nieuwe dienstregeling (december 2016) laat de NS een rechtstreekse nachttrein rijden tussen Haarlem en Amsterdam. Dit biedt de inwoners van Haarlem en omgeving de mogelijkheid om op uitgaansavonden wat langer in Amsterdam te blijven en dan met de trein terug naar huis te gaan. Dit geldt andersom natuurlijk ook.

Nachttrein
In de nachten van vrijdag en zaterdag komt een extra rit heen en terug tussen Amsterdam en Haarlem. Waar voorheen de laatste trein naar Haarlem rond 01.30 uur vertrok, is het straks mogelijk om een uur later de trein te nemen. Niet alleen uitgaanspubliek is blij met de komst van de nachttrein, ook werkend publiek heeft er baat bij.

Dienstregeling Nachttrein Vrij/Zat en Zat/Zon
Haarlem – Amsterdam > 02:10
Amsterdam – Haarlem > 02:34

Feesttrein
De eerste nachttrein reed in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december. Een ware feesttrein tussen Haarlem en Amsterdam. Parklab (organisatoren van onder andere Begane Grond en Parksessies) organiseerde dit openingsfeestje en nodigde de DJ’s van WAUS uit om elk hun plaatje te draaien gedurende het kwartiertje heen en terug. Vooraf werd het feestje al opgewarmd in de wachtkamer van station Haarlem. Haarlemse wethouder Cora-Yfke Sikkema, de NS-regiodirecteur Heike Luiten en de initiatiefnemers van de petitie ‘Haarlem moet op het Nachtnet’ reden mee. Haerlems Bodem stortte zich ook op dit feestje en reed mee. Check de aftermovie…Nachttrein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here