Zaterdag 6 juli opent in 37PK, Platform voor Kunsten, een unieke tentoonstelling over 36 jaar club Stalker. Deze dik drie decennium durende muziekgeschiedenis en clubcultuur met onvergetelijke feesten, is samengevat in een tentoonstelling die is samengesteld door kunsthistorica Manique Hendricks.

Voedingsbodem voor creatief talent

Na 36 jaar heeft de iconische Club Stalker haar deuren gesloten. Het verlies van de oudste nachtclub van Nederland laat zich voelen in het Haarlemse uitgaansleven. Voor verschillende generaties is Stalker dé plek geweest om het nachtleven te ontdekken aan de hand van themafeesten, vernieuwende dj’s en muziekstijlen. Daarnaast werd de club voor veel mensen gezien als een tweede huis, voor creatieve geesten, nachtvlinders, aanstormend dj-talent, beginnend, notoire en doorgewinterde doorsnuivers, en open minded feestgangers. Door de jaren heen was de club een voedingsbodem voor creatief talent.  

36 jaar Club Stalker

All good music comes from an open mind

Als jarenlange aanjager van culturele vernieuwing is Club Stalker van grote cultuurhistorische waarde in onze stad. Zo ook binnen de clubcultuur en muziekgeschiedenis. All good music comes from an open mind: 36 jaar Club Stalker in Haarlem schetst aan de hand van posters, foto’s, krantenknipsels, muziek en unieke objecten een breed beeld van een bruisende nachtclub. Haar meest invloedrijke feesten, belangrijke muzikale ontwikkelingen en pioniers, residenten en kleurrijke bezoekers door de jaren heen.

36 jaar Club Stalker-tentoonstelling

De tentoonstelling voor 36 jaar Club Stalker splitst zich uit in verschillende thema’s die samen een dwarsdoorsnede representeren van vele jaren aan muzikale ontwikkelingen en clubcultuur. Van new wave tot acid house, van hiphop naar techno met iconische feesten als Pink Planet en met bekende en minder bekende dj’s. De tentoonstelling is een feest der herkenning voor alle mensen die wel eens een nacht hebben doorgebracht in Club Stalker, maar natuurlijk ook voor diegenen die er nog nooit zijn geweest.

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de site van 37PK 

Lees ook dit toffe artikel op Haerlems Bodem over het optreden van Rowwen Hèze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here