Aan muzikaal talent in Nederland geen gebrek. Gelukkig mogen we ons al jaren verblijden met de goedkeuring van 3FM die het aanstormend talent voor ons selecteert en via de daarvoor bestemde kanalen promoot. Donderdag 10 september mogen we drie van deze 3FM Serious Talent bands ontvangen in het Patronaat. RONDÉ, Emil Landman en Orange Skyline doen dan de Haarlemse Poptempel aan voor een paar daverende optredens. Haerlems Bodem is enthousiast en zocht de bands op voor een kort gesprek. Lees de korte gesprekken met deze talenten en maak ook nog eens kans op vrijkaartjes voor de avond en een fantastisch prijzenpakket!

002-1600x1200

RONDÉ.
We kunnen veel herhalen over de band RONDÉ. We kunnen weer vertellen dat ze elkaar ontmoet hebben op de Herman Brood Academie, dat ze pas sinds begin 2014 bij elkaar zijn en dat ze bekend zijn geworden met hun single ‘Run’. Maar, ik geloof dat de meesten dit wel weten. Zo niet, dan nu wel. In welke herhaling we wel meegaan, is dat ze heel, heel erg goed zijn. Niet verrassend dus dat ze de 3FM Serious Talent Award 2015 binnensleepten en dat ‘Run’ en ‘We Are One’ een 3FM Megahit werden.

Pop, psychedelica, gospel; genres die allen de revue passeren als RONDÉ wordt omschreven. Een groep van vijf, die er echt staat als één front. Eerder dit jaar was er een kleine optater, aangezien zangeres Rikki aan haar stembanden werd geopereerd. Maar, thank goodness is deze geslaagd en de angst dat je haar gezang niet meer herkent, is ongegrond.

Het festivalseizoen loopt over in de 3FM Serious Talent Tour. Hiermee staan ze, samen met Emil Landman en Orange Skyline in negen zalen door het land, waaronder op 10 september in het Patronaat. Daarna even rustig aan dus? “Nou, we gaan niet heel veel adem halen.”, vertelt Rikki. “De plaat wordt binnenkort opgenomen en deze zal begin volgend jaar uitkomen. Dan zit je al tegen de kerst aan en komen er dingen om de hoek kijken als Serious Request.” Hun steentje bijdragen is iets wat duidelijk naar voren komt. Überhaupt is de groep wars van sterallures en naast hun schoenen lopen. Gitarist Armel beschrijft het als “heel unreal” waar ze allemaal in terecht zijn gekomen. “Dan sta je daar ineens, op veertig festivals en dan soms met duizenden mensen voor je. Zonder mediatraining gaan mensen je interviewen en dan komen wij met onze stotterende zinnetjes aan.” Daarna slaat hij de spijker op zijn kop; het is wel hun charme. Hoe wellicht wat kneuterig ze zichzelf mogen voelen, dit stralen ze verre van uit. En dan inderdaad op een positieve manier. Maar wat een grote pet neem ik voor ze af. In dit tijdsbestek, bizar veel bereiken en nog steeds bescheiden zijn en vereerd voelen als ze door fans worden aangesproken in hun buurt-Albert Heijn. “We hebben hiervoor gekozen, zelfs terwijl het een onzeker beroep is. We zijn zo gelukkig, ook al soms geen cent te makken, maar zo fijn als je de kans hebt om dit te mogen doen.”, aldus Rikki.

Rikki, Armel, Cas, Adriaan en Sharon. Ja, vier heren en één dame. Hoe dit is? Ze beschrijft het mooi: “Ook het team om ons heen bestaat, op één vrouw na, alleen maar uit mannen. Maar het voelt als een grote familie en het zijn eigenlijk gewoon mijn vier broers. Daarnaast heb ik ook wel de vier leukste mannen uit Nederland. We zijn er enorm voor elkaar. Eén voor allen, allen voor één, musketiersshit zeg maar.”

Gewoon lekker muziek maken en de liefde voor muziek delen. Dat is wel in één zin RONDÉ. Wat wil je als publiek nog meer?. Ik stop mijn betoog in de hoop men geënthousiasmeerd te hebben. Als laatste; de liefde voor Haarlem zit er ook al in. “Haarlemmers, het zijn zulke warme mensen. Bijna bourgondisch zijn ze en zo relaxt.” Dus, geef ze wat liefde terug en ga naar het Patro de 10e.

Klik hier en bestel direct de laatste kaartjes voor 3FM Serious Talent On Tour

11061775_663312930441653_7018637429636216670_n
Emil Landman

Ga mee op reis met Emil Landman, laat je meenemen naar Nashville, New Orleans en Memphis en verdwaal in de schitterende nummers van deze singer-songwriter. Met de Herman Brood Acadamy op zijn cv bracht hij 3 oktober vorig jaar zijn debuutalbum ‘Colours And Their Things’ uit. Een album met verhalen van een reis door Amerika.

‘Colours And Their Things’ kreeg een vier sterren recensie in de Volkskrant. Sinds het uitkomen van het album is Emil Landman uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, Radio 2 Talent en werd hij genomineerd voor een Edison Award. Landman toerde het afgelopen jaar mee als support van Dotan, Blaudzun en Mister and Mississippi (ook in het Patronaat!) daarnaast was hij o.a. te gast bij Giels Circus Request tijdens het Glazen Huis in Haarlem.

Het afgelopen jaar was een plezierige rollercoaster: ‘Super bijzonder allemaal. Vier jaar geleden dacht ik “Cool, ik heb nu 2 liedjes, laten we er 3 van maken”. Aankomende 3 oktober is mijn plaat precies een jaar uit en sluiten we de tour af waar we ook de albumpresentatie deden: de Helling. Dat is waarschijnlijk wel een emotioneel momentje. We hebben het overleefd.’ Grapt de singer-songwriter. ‘Wat ik ook bijzonder vind is dat mensen het écht leuk vinden wat ik doe. Dat ik daardoor waarschijnlijk nog een plaat kan en mag maken.’

Het verhaal van Emil Landman eindigt dus zeker niet na deze tour. Hij is pas net van start en staat te popelen om nog meer toffe dingen te mogen doen. Lowlands is zo’n droom, maar dan wel als ze er klaar voor zijn. ‘Het is zo fijn dat we nog kunnen groeien. Dat we de tijd hebben om veel te spelen en echt iets moois neer te zetten. Het gaat niet alleen om de locatie Lowlands, maar ook dat we er met een goede show komen. Met alles.’

Klik hier en bestel direct de laatste kaartjes voor 3FM Serious Talent On Tour

orange_skyline_bandphotoXL_jens_van_der_velde_2500

Orange Skyline
“Een band uit Groningen en wij maken Indie-Rock muziek”. Dit is de korte, doch krachtige beschrijving die Stefan van der Wielen geeft over zijn band Orange Skyline. In 2009, na het bijwonen van een Oasis-concert met zijn broer Niels, ontstond het idee. “Dit kunnen wij ook”, was de wellicht wat overenthousiaste houding op de beruchte avond. De broers vormden samen met hun jeugdvriend Mart Atema een band, voor ze enig instrument hadden, laat staan konden bespelen. “We sloten ons op de zolder van Mart op, waar we drie jaar lang onszelf muziek leerden spelen.” In 2012 konden ze naar eigen zeggen eindelijk een fatsoenlijke noot raken, de bassist Simon Christiaanse kwam erbij en ze traden naar buiten als Orange Skyline.

Vandaag de dag hebben de heren verschillende singles en EP’s uitgebracht. In eigen stad wonnen ze de Popprijs, ze waren supportact van de Kaiser Chiefs en touren nu door het land met 3FM Serious Talent On Tour. Ze gaan goed, erg goed. En dat voor jongens die zes jaar geleden nog eigenlijk niets wisten. Nummers schrijven moesten ze ook onder de knie krijgen. “Een noodzakelijk kwaad”, aldus Stefan. Liedjes van anderen spelen bleek te moeilijk, dus de mannen moesten zelf met pen naar papier. “Het waren weliswaar nummers met maar twee akkoorden, maar we konden ermee oefenen.” Nadat de kundigheid was ontstaan, besloten ze ermee door te gaan. “Coverbands, het zijn leuke lui, maar daarvoor ben ik niet in een band gegaan. Eigen nummers waren dus eerst uit noodzaak, nu uit luxe.”

Samen met je broer in een band? “Verbazingwekkend leuk.”, antwoordt hij. “We hebben onze voornaamste ruzies en gevechten wel gehad toen we jong waren.” Zo te horen is het een fijn viertal en heeft ieder zijn rol in de band wel gevonden. “Mart kennen we al sinds mijn zesde en Simon van school. Simon is gewoon ook een heel relaxte vent en past er prima tussen.”

Wat er nog gaat komen? 11 september komt er een mini-album uit. “Met mijn broeder Niels zat ik gisterenavond alweer te schrijven voor een nieuw album. We zitten eigenlijk al wel voor de komende twee platen goed.” We zijn benieuwd naar wat ze ons 10 september in het Patronaat gaan brengen. Stefan beschrijft nog ergens de vier als “knetterende schoolkids in de kleedkamer”. Hopelijk nemen ze dit mee het podium op en wordt het een memorabele avond voor hen en het publiek.

3FM Serious Talent On Tour: Rondé / Emil Landman / Orange Skyline
Donderdag 10 september | Patronaat | Open 20.00 u – Aanvang 20.30 u | € 10,- (ex fee)


PRIJSVRAAG

Wil jij kaartjes winnen voor 3FM Serious Talent on Tour, inclusief een vet prijzenpakket? Geef dan antwoord op de volgende prijsvraag:

“Welke van de volgende artiesten was nooit 3FM Serious Talent?”

A: Chef’Special     B: Lucas Hamming     C: Jacqueline Govaert

Mail je antwoord voor 9 september naar prijsvraag@haerlemsbodem.nl.
Vermeld hierbij je naam en telefoonnummer. De winnaar krijgt 9 september bericht per telefoon.

3FM Serious Talent on Tour Prijzenpakket bestaat uit:
1×2 Tickets voor de show in Patronaat
1x Emil Landman – Colours & Their Things (cd)
1x Orange Skyline – An Introduction (cd)
1x Ronde – Run/We Are One (single vinyl)
1x 3FM Goodies (Festival deken, keychord en pen)

Tekst: Eva Warner & Josien Galama

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here