10 september, Patronaat, 3FM Serious Talent Tour. Velen kijken er al maanden naar uit. RONDÉ, Emil Landman en Orange Skyline gaan spelen. Maar dan, hetgeen wat niet voorzien kon worden, gebeurt. RONDÉ cancelt vanwege een keelontsteking van zangeres Rikki. Het is balen. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de bands zelf. Overmacht is dan ook een beroerd iets. Wat nu te doen, is de grote vraag. Even dreigt de hele show in duigen te vallen, maar daar is de redding. Bade wordt ingeschakeld en in een mum van tijd arriveren ze.

Emil-3fm-01

Ook al is de zaal niet stampvol, het hindert het optreden van Emil Landman niet. De intimiteit van zijn optreden is juist meer voelbaar, nu er geen mensen op je tenen trappen en je niet over vijf hoofden heen moet kijken. Dit betekent overigens niet dat er weinig publiek was. Het aantal meisjes alleen al, dat vooraan met verliefde ogen Emil aanstaarde, was groot. Doordat de band voor het podium op kleedjes spelen, voelt de kleine zaal als een huiskamer aan. Precies de goede vibe waarin je zo een talentvolle groep gasten kan zien spelen.

bade-3fm-03

Bade was nummer twee. Even wennen na Landman, aangezien de sfeer van intiem, naar uitbundig knallen ging. Maar desalniettemin een tof optreden. Bart en zijn band maakten er een feestje van, voor zover dat kon, met het ietwat verlegen publiek. Een beterschapsboodschap voor Rikki opnemen met het publiek, heel veel lol hebben op het podium en je wegblazen met muziek. Kortom, de helden van Bade.

orange-3fm-04

De derde act. Wat een genot. Hoe de jongens van Orange Skyline op het podium staan, in één woord: fantastisch. De wereld waarin zij zitten, vol dankbaarheid en blijdschap, is echt ontroerend om waar te nemen. Ze staan er, vol vreugde en energie. Ze zijn er om muziek te maken en dat doen ze oh, zo goed. Frontman Stefan vliegt over het podium heen, gaat de zaal in, de trap op en glijdt al zingend op de leuning naar beneden. De heren sluiten met enorme twinkelogen de avond af en laten een buzzende zaal achter.

Het ging niet zoals gepland, maar deze avond was er zeker één om niet te missen. Wat bandleden van RONDÉ stonden de hele avond in het publiek. Wederom iets wat ze siert. We hopen hen ook heel gauw, zoals Stefan al zei, te zien shinen op het podium.

Fotografie: Jaap Kroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here