4-delige serie Nieuwe Vide: Broedpaats voor kunst

0
175

Nieuwe Vide moet het gebouw uit, maar ze willen de Haarlemse- en internationale kunstwereld blijven verrijken. Naast expositieruimte zitten er ook studio’s in het gebouw. Aan het woord in deze eerste video zijn curator Liesbeth Visee, journalist Peter Bruyn, cultuur aanjager Joshua Baumgarten. Ze spreken over Nieuwe Vide als presentatie instelling en broedplaats.

4-delige serie Nieuwe Vide

Nieuwe Vide is een expositieruimte en broedplaats in Haarlem. Voor jonge kunstenaars is NV een springplank naar de kunstwereld. Het netwerk van ‘De Vide’ geeft kunstenaars de kans om hun praktijk te professionaliseren. Daarnaast combineren ze jong talent en meer gevestigde kunstenaars in de programmering, die veelal nieuwe media (video, geluid, installaties) bevat, maar ook de ruimte geeft aan populaire cultuur (film, theater, strips, muziek).

4-delige serie Nieuwe Vide

4-delige serie Nieuwe Vide

Nieuwe Vide is een maatschappelijk betrokken organisatie die door middel van een activiteiten- en educatieprogramma diverse onderwerpen voor het voetlicht brengt. Nieuwe Vide beschikt naast een tentoonstellingsruimte over een projectruimte en over twintig studio’s, die gebruikt worden door kunstenaars, muzikanten, cartoonisten, animatoren en creatieve ondernemers.

Luister hier naar Nieuwe Vide Radio waarin studiokunstenaars en andere kunstenaars in het netwerk worden geïnterviewd: :nieuwevide.nl/programma/nieuwe-vide-radio.l

Credit beeld : –00:48 Performance van Toon Fibbe tijdens Supermarket Art fair, camera : Saskia Burggraaf –00:53 Videowerk van Nils Muhlenbruch – 1:37 Golf festival video fragmenten door Zuzanna Zgierska & Louis Braddock Clarke Editing : Mir Motion Video en geluid : Sophie Koster Directie en concept : Marianne Hotske Hamersma, Miranda Stet, Jelle Elferink www.nieuwevide.nl

Meer Haerlems Bodem? Check hier Yori in Philharmonie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here