We weten het allemaal, op 5 mei vieren wij onze vrijheid. Maar op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereld Oorlog en zijn we even stil. Wil je echt stil staan bij deze belangrijke gebeurtenis, dan moet je dit jaar op 4 mei naar het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout gaan. Hier zal het Kennemer Jeugd Orkest samen met het Haarlems Koor vanaf 20:20 een concert weg geven, samen met niemand minder dan VanVelzen.

Voorzitster van de stichting Bevrijdingspop, Sascha Baggerman, verteld:
“Elk jaar proberen wij een programma op te stellen, dat interessant is voor jong en oud. Zo willen wij invulling geven aan onze doelstelling om onze bezoekers stil te laten staan bij het verleden en bij de vrijheid waarin wij mogen leven.”

Met die reden is er dit jaar een beroep gedaan op de kleine grote artiest VanVelzen. Samen met het Kennemer Jeugd Orkest zal hij op het Vlooienveld in de Haarlemmerhout het Herdenkingsconcert leiden . VanVelzen zegt over zijn bijdrage aan het concert: “Het is erg bijzonder om op deze muzikale wijze een brug mogen te slaan tussen de herdenking van 4 mei en de viering van 5 mei. Op deze momenten besef ik meer dan ooit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

herdenken

Het Herdenkingsconcert sluit aan op de nationale herdenking en de twee minuten stilte om 20:00 uur. De herdenking op de Dam wordt live vertoond op grote schermen. Aansluitend op de herdenking start om 20:20 uur het programma. Het concert duurt tot 21:45 uur. Evenals voorgaande jaren zijn zitplaatsen aanwezig voor het publiek. Ouderen wordt aangeraden om op tijd aanwezig te zijn voor een zitplaats, gezien de grote opkomst die verwacht wordt, zoals tijdens de voorgaande succesvolle edities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here