Afgelopen vrijdag speelden 45ACIDBABIES & EUT in de kleine zaal van het Patronaat in Haarlem. De bands, beide met nieuwe muziek op zak, gaan deze winter op samen op tour door Nederland.

45ACIDBABIES & EUT
45ACIDBABIES & EUT

45ACIDBABIES

45ACIDBABIES opende de avond met, zoals hun naam misschien al doet vermoeden, heerlijk absurdistische elektropop. De vierkoppige band uit Utrecht stond eerder dit jaar al op Poldergoud en zijn nu terug in Haarlem. Hun nieuwe album, AMBER19, staat vol met harde, strakke neonrocknummers met arcade-geluiden die de sfeer nog meer versterken. Op tour met EUT brengt 45AB hun glitterpunk naar alle uithoeken van Nederland. Heerlijk, want met vreemde stemeffecten, babyrekwisieten en gewoon steengoede en strakke nummers zijn ze een van de interessantste bandjes van dit moment.

EUT

EUT timmert flink aan de weg. De energieke postpop van de Amsterdamse band bracht ze al een hoop shows in Nederland, zoals in ons eigen Patronaat Café vorig jaar, een tour in het Verenigd Koninkrijk en een nominatie voor de Song van het Jaar van 3voor12. Deze avond in de kleine zaal van het Patronaat was de eerste van hun Nederlandse tour.

EUT45ACIDBABIES & EUT

EUT maakt frisse en charismatische muziek waar de zon vanzelf van gaat schijnen – vooral van nieuwe single Its Love (but it’s not mine). Dat gebeurde ook in het Patronaat, waar ze iedereen enthousiast kregen. Veel woorden hoef ik er niet aan vuil te maken: EUT is gewoon heel erg leuk. Ga erheen!

45ACIDBABIES & EUT

En voor alle festivals die te weinig vrouwelijke artiesten programmeren: hier zijn vast twee hele goede acts voor de aankomende festivalzomer.

Fotografie: Peter van Heun.

Meer Haerlems Bodem? Check hier de reportage over Crokinole.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here