De vijf vragen van Haerlems Bodem! Op regelmatige basis leggen we een vijftal vragen voor aan Onbekende Haarlemmers; import Haarlemmers of echte muggen. Met de antwoorden op die vragen laten we jou weer nieuwe kanten van Haarlem ontdekken. Deze keer ondervroegen we Rachel de Jonge, Key account manager bij Spotify. Ze woont aan de Zijlweg-Oost, komt uit Den Haag en mag zichzelf al 14 jaar Haarlemse noemen. 

 1. Wat is volgens jou de mooiste plek in Haarlem?
De bocht aan het Spaarne tussen de Melkbrug en de Gravestenenbrug.

2. Waar ben je trots op als je aan Haarlem denkt?
Op hoe mooi en gezellig de stad is. Elke dag weer kijk ik mijn ogen uit als ik door Haarlem loop en ben ik blij dat ik hier woon.

3. Waar zie je nog verbeterpunten voor Haarlem?
Het nachtnet is een ramp. Een avondje eten bij vrienden of stappen in Amsterdam eindigt (te) vroeg in de laatste trein terug naar Haarlem, in een veel te dure taxi (ik ben groot fan van Über, maar ook die oplossing is stukken duurder op zaterdagavond) of met kotsende idioten in bus 80. Zonde.

4. Bij welk evenement of festival gaan we je dit jaar zeker nog tegenkomen?
Welke niet! Haarlem wordt steeds leuker en krijgt er steeds meer leuke initiatieven bij. Met Koningsdag ben ik lekker ’thuis’ gebleven, Bevrijdingsdag, Parksessies (hoe gezellig om na werk te picknicken in de Hout!), lekker eten tijdens Haarlem Culinair en Proefpark, cultuur opsnuiven tijdens Het Vijfhoek Huiskamer Festival en who knows wat het nieuwe 12Inch Festival ons dit jaar gaat brengen…

5. Hoe ziet een avondje uit in Haarlem (en omgeving) er eigenlijk uit voor jou?
Tijdens mijn ultieme avond ga ik ergens eten met vriendjes en vriendinnetjes. In de zomer op het strand bij Bruxelles aan Zee / de Wijnbar of in Haarlem bij de Oerkap. Tijdens de koudere dagen in het centrum van Haarlem, is denk ik Patxaran mijn favoriet. Na het eten voor een biertje en wellicht een dansje de stad in; dan kun je me vinden bij de Oerkap, In den Uiver, Uiltje Bar, Patronaat Café of Stiels.

Bedankt Rachel, dat we Haarlem even mochten bekijken door jouw ogen! Heb jij nieuwe dingen ontdekt door deze antwoorden? Top, dan heeft het gewerkt. Wie weet word jij ooit nog eens ondervraagd door Haerlems Bodem. Bedenk maar alvast wat jíj over Haarlem kwijt zou willen…

Tekst: Tim Kulk en Leonie Mulder

Foto’s: Tim Kulk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here