De vijf vragen van Haerlems Bodem! Op regelmatige basis leggen we een vijftal vragen voor aan Onbekende Haarlemmers; import Haarlemmers of echte muggen. Met de antwoorden op die vragen laten we jou weer nieuwe kanten van Haarlem ontdekken. Deze keer het woord aan Arjan Boes, 44 jaar, muzikant, producer en nog veel meer bij de Haarlemse band Effe Een Broodje Eten. Arjan is geboren in Haarlem.

1. Is Haarlem een stad of een dorp?

Het ligt er een beetje aan hoeveel mensen je kent denk ik. Voor mij is Haarlem zeker een dorp. Ik kan geen buurt of winkelgebied inlopen zonder een bekende tegen te komen. De verschillende buurtjes in Haarlem zou je ook als dorpen kunnen beschouwen. Ik ben geboren en getogen in de Leidse Buurt. De Roos, De Beits, De Vogelenbuurt, De Vijfhoek… het zijn eigenlijk allemaal dorpjes gebouwd om een stadskern. Samen vormen ze De Stad Haarlem maar voor de bewoners hebben ze echt wel iets dorpachtigs.

2. Hoe ziet een avondje uit in Haarlem er voor u uit?

Het ideale avondje Haarlem begint bij mij al voor de middag. Een biertje bij de Gooth, de Vijfhoek of van Gunsteren. Daarna slenteren door de stad. Koffie drinken en platenbakken afstruinen bij de Bijna Gratismarkt of Irrational Library en dan een hapje eten in de Kleine Houtstraat. ‘s Avonds naar Pitcher, Stiels of La Pien Noir. Een leuk bandje kijken/luisteren in Het Patronaat en als toetje een broodje bij Holyland.

3. Bij welk evenement/festival zullen we u dit jaar zeker tegenkomen?

Als het leven me één ding geleerd heeft is dat er nooit iets zeker is. Ik heb dus géén idee waar ik zal zijn dit jaar. Meestal kijk ik naar buiten in de ochtend en als het een beetje lekker weer is dan gaan we op pad. Als er een festival of evenement is zien we dat vanzelf. “Ohja,..dat is vandaag,…cool.” is dan meestal mijn reactie als we opeens tussen heel veel mensen staan. Ik ben nooit goed geweest in het bijhouden van mijn agenda en neem het leven meestal zo als het komt. Carpe Diem, we zien wel en flierefluit maar raak… buiten mijn werk om dan.

4. Waar bent u trots op wanneer u aan Haarlem (en omgeving) denkt?

Trots is een groot woord. Ik prijs mij gelukkig dat ik geboren en getogen ben in één van de mooiste steden die ik ooit gezien heb. Inmiddels heb ik aardig wat van de wereld gezien en op wat andere plekken dan Haarlem gewoond. Toch ben ik hier weer gaan wonen. Haarlem zit in mijn bloed en de direkte manier van converseren die de Haarlemmers bezigen vind je op niet zo heel veel plekken in de wereld. Ik hou van mijn stad en ben niet van plan weg te gaan tenzij het leefklimaat hier onhoudbaar wordt. Voorlopig zit ik prima waar ik zit.

5. Met welke Haarlemmer zou u eens rond de tafel willen?

Wat mij opvalt is dat Bekende Haarlemmers en over het algemeen ook Bekende Nederlanders zo ontzettend makkelijk toegankelijk zijn. Iedereen is tegenwoordig maar een paar muisklikken weg en men neemt vaak ook de tijd even met je te spreken. Graag zou ik een middag aan tafel zitten (maar nog liever in mijn studio) met Jacqueline Govaert. Er is iets in haar stem en pianospel waardoor ik altijd de radio harder zet en er eens goed voor ga zitten. Ook ik ben maar twee muisklikken verwijderd, dus Jacq,.. kom op,…klikken.

Bedankt Arjan, we hebben weer op een hele nieuwe manier naar Haarlem kunnen kijken!  Heb jij nieuwe dingen ontdekt door deze antwoorden? Top, dan heeft het gewerkt. Wie weet word jij ooit nog eens ondervraagd door Haerlems Bodem. Bedenk maar alvast wat jíj over Haarlem kwijt zou willen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here