De vijf vragen van Haerlems Bodem! Op regelmatige basis leggen we een vijftal vragen voor aan Onbekende Haarlemmers; import Haarlemmers of echte muggen. Met de antwoorden op die vragen laten we jou weer nieuwe kanten van Haarlem ontdekken. Deze keer het woord aan Isabel Sips, 37 jaar, eigenaresse van Pranic Healing & Centrum de Aarde en parttime stewardess bij KLM. Isabel is geboren in Bergen op Zoom en woont al 26 jaar in Haarlem.

1. Wat is volgens jou de mooiste plek in Haarlem?
​Landgoed Elswout
, het prachtige bos in Overveen. Hier kom ik graag voor een ontspannen wandeling, voor de rust en om inspiratie op te doen.  Niet ver hiervandaan zit het ’t Wapen van Kennemerland. Een heerlijke plek om in de zomer op het terras te zitten, uitkijkend over de weilanden.

2. Waar ben je trots op als je aan Haarlem denkt?
​De gevarieerdheid die Haarlem te bieden heeft. Een gezellig centrum met leuke terrassen, dichtbij de bossen en het strand. Haarlem is aan het groeien; leuke initiatieven, zoals festivals en evenementen in de parken. Vooral in de zomer voel ik de energie van bruisend Haarlem, wat zich dan meer buiten afspeelt. Ik verwelkom ook de initiatieven in bewustwording en gezondheid, zoals het Bewust Haarlem netwerk en organisaties zoals Groener.

3. Waar zie je nog verbeterpunten voor Haarlem?
Ik zou wel meer koffietentjes met werkplekmogelijkheden in een groenere, natuurlijkere omgeving willen zien. Ook mis ik soms dansmogelijkheden. Ik bezoek wel eens de Morning Gloryville Amsterdam: op woensdagochtend is er vanaf 6.00 uur yoga, dansen, massage, gezond eten en drinken, gezelligheid. Om je werkdag te beginnen. Om 09.00 loopt de dansvloer leeg, dan gaat iedereen naar z’n werk. Dit event zou ik graag in Haarlem willen zien.

4. Je mag een toerist rondleiden: wat laat je zeker zien?
​Als toeristen langskomen neem ik ze altijd mee voor een wandeling door het centrum van Haarlem. De hoofdstraten vermijd ik; juist in de straatjes rondom de winkelstraat vind ik de charme van Haarlem. Zoals in de Vijfhoek, bij de Jopenkerk en langs het Spaarne.  Ook neem ik ze mee naar de Hout, waar Eethuis Nurks verscholen zit tussen de bomen, een fijne plek om in de warme zomer op het terras te zitten.

5. Wat is je favorieten restaurant?
​Restaurant Aangenaam in de Kleine Hout. Daar werken ze met producten die op een verantwoorde manier zijn verkregen, voornamelijk biologisch. Ze geven 5% van hun winst aan een goed doel, die je zelf bij je rekening kunt kiezen. De gerechten zijn verrassend en creatief en de sfeer is gezellig. En de Tony Chocolonely chocolademousse blijft een favoriet!


Bedankt Isabel, we hebben weer op een hele nieuwe manier naar Haarlem kunnen kijken!
 Heb jij nieuwe dingen ontdekt door deze antwoorden? Top, dan heeft het gewerkt. Wie weet word jij ooit nog eens ondervraagd door Haerlems Bodem. Bedenk maar alvast wat jíj over Haarlem kwijt zou willen…

Tekst: Tim Kulk en Leonie Mulder
Foto’s: Tim Kulk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here