Een nieuwe rubriek van Haerlems Bodem! Op regelmatige basis leggen we vijf vragen voor aan Onbekende Haarlemmers; import Haarlemmers of echte muggen. Met de antwoorden op die vragen laten we jou weer nieuwe kanten van Haarlem ontdekken. Deze week ondervroegen we Twan Minten, art director bij Fabrique. Twan woont in Bosch en Vaart bij de Haarlemmer Hout.

 1. Is Haarlem nou een stad of een groot dorp?
Een groot dorp!

 2. Wat vind je het leukst aan Haarlem?
De ligging. Aan de ene kant van het dorp de natuur (Nationaal park Zuid-Kennemerland) en aan de andere kant cultuur (Amsterdam).

3. Wat mis je nog in Haarlem?
Levendige, hippe, bijzondere of vernieuwende restaurants. Je zou verwachten dat er wel het een en ander komt overwaaien vanuit Amsterdam, maar dat valt eerlijk gezegd tegen.

4. Bij welk evenement of festival gaan we je dit jaar zeker tegenkomen?
Koningsdag. Ik vind het heerlijk om vanaf 7.00 uur te slenteren langs alle (rommel)markten en aan het einde van dag onder het genot van een biertje mijn aanwinsten te bekijken. En je kunt mij ook vinden bij Parksessies. Op woensdag na mijn werk lekker picknicken in de Hout. Er hangt echt een heel fijn sfeertje.

5. Waar zou je een toerist zeker heen sturen?
Als ze met kinderen komen naar Meneer Paprika voor een kop koffie, perensapje en tosti. En zodra de kids lekker aan het spelen zijn zelf naar boven sneaken. Het is heerlijk om even bij Johan van Klungel Jungle naar de zeer betaalbare design meubeltjes te kijken. Mochten ze er nog niet genoeg van hebben dan stuur ik ze nog even door naar Doctor Decorum. Ook hier is prachtig vintage meubilair te vinden. Doctor Decorum zit boven Terstal.

We willen Twan bedanken voor zijn leuke antwoorden! Heb jij nieuwe dingen ontdekt door dit interviewtje? Top, dan heeft het gewerkt. Wie weet word jij ooit nog eens ondervraagd door Haerlems Bodem. Bedenk maar alvast wat jíj over Haarlem kwijt zou willen…

Tekst: Tim Kulk en Leonie Mulder
Foto Twan: Tim Kulk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here