Het is We Are Public gelukt! In ruim twee weken tijd hebben 500 Haarlemmers een WAP-abonnementspas aangevraagd. Het doel was vóór 23 februari 500 abonnees binnen te halen, omdat alleen dan WAP hun abonnementspas idee zouden voortzetten. Dat is dus ruimschoots gelukt.

Nu het doel is gehaald gaat We Are Public officieel van start vanuit hun ‘campandje’ aan de Grote Markt in Haarlem. Vanaf nu kun je met jouw pas (als je die al had) voor 15 euro per maand onbeperkt naar de beste voorstellingen, concerten, films en exposities in de stad.  ’Een overweldigend succes!’ vertelt Matya Grabijn, projectleider van We Are Public in Haarlem. ‘We wisten dat het zou lukken maar dat het zo snel zou gaan hadden we niet gedacht’, vult andere projectleider Maarten Claus aan. ‘Haarlem barst van de cultuuroptimisten! De campagne loopt nog tot 23 februari en lid worden kan uiteraard nog steeds. Als het zo doorgaat halen we de 1000 wel. En dat zou goed zijn, want hoe meer cultuuroptimisten, hoe meer we kunnen bereiken’.

wap

Nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Voor 15 euro per maand kunnen leden onbeperkt naar de beste cultuur. Met dit unieke abonnement investeren We Are Public-leden mee in cultuur en zorgt het platform voor meer publiek en meer inkomsten voor cultuur. Iets wat in deze tijd nieuw perspectief kan bieden voor al die mooie cultuurinstellingen van de stad. We Are Public is hard op weg een landelijke beweging te worden. Het platform bestaat nu in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond. En vanaf nu dus ook in Haarlem. Na Haarlem zijn Leiden en Delft aan de beurt en halverwege dit jaar zullen de nieuwe steden onthuld worden. We Are Public bouwt aan één avontuurlijk cultuurlidmaatschap voor heel Nederland. Een landelijke community van cultuuroptimisten die de cultuursector op zijn kop zet. 

we are public

We Are Public in Haarlem

Op vrijdag 19 januari werd het startschot voor de campagne gegeven in het tijdelijke campagne kantoor van We Are Public; een pop-up locatie in de voormalige Rob Peetoom aan de Grote Markt. Wethouder Jur Botter, Joshua Baumgarten (The Irrational Library) en Zippora Elders (Kunstfort bij Vijfhuizen) werden daar als eerste lid. Nu ruim twee weken later kan We Are Public dus al officieel van start in Haarlem en kunnen leden met hun We Are Public-pas naar een door een redactie samengestelde selectie van voorstellingen, concerten, films en exposities.

Je kan met je pas terecht in o.a. Patronaat, Toneelschuur- en Filmschuur, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, De Pletterij, 37PK, Kunstfort bij Vijfhuizen, Museum Haarlem, De Vishal, ABC Architectuurcentrum Haarlem, Nieuwe Vide, Dolhuys Museum, Openluchttheater Caprera . Daarnaast is de pas ook geldig in Amsterdam, Den Haag en Brabant.

Check www.wearepublic.nl voor meer info!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here