In de voorjaarsvakantie kun je heel veel leuke dingen doen in Haarlem. Wij hebben een aantal van de leukste activiteiten voor kids geselecteerd. Best jammer dat je maar een week de tijd hebt, er is namelijk genoeg te doen! Meld je snel aan, want vol is vol.

Workshop Halsoverkop Museum in het Frans Hals

Kunstenaar Maarten Bel (bekend van ‘Idee Puree’ op SchoolTV) laat je anders kijken naar kunst. Samen met Maarten maak je in 90 minuten jouw eigen kunstwerk, die je na afloop mee naar huis mag nemen. Alle kunst wordt digitaal opgenomen in de collectie en kan door iedereen bewonderd worden in het Halsoverkop Museum.
Wanneer? Dinsdag 19 en donderdag 21 februari, 14:00 – 15:30 uur
Waar? Frans Hals Museum
Kosten? €5,-

Kras Sport schaatscursus

Binnen korte tijd goed leren schaatsen? Met slechts zes lessen leert Kras Sport je alles wat je moet weten! De cursus duurt drie dagen met iedere dag twee lessen van 45 minuten. In de pauze tussen de lessen word je getrakteerd op gratis warme chocolademelk.
Wanneer? Hele voorjaarsvakantie, cursus duurt 3 dagen
Waar? IJsbaan Haarlem
Kosten? €58,-

voorjaarsvakantie

Diverse leerzame activiteiten Teylers Museum

De hele voorjaarsvakantie organiseert Teylers Museum diverse leerzame activiteiten. Zo kun je leren hoe je een microscoop maakt van een druppel water, kun je een dino-ei laten uitkomen en leer je een mooie, vliegende vlinder te knutselen.
Wanneer? Hele voorjaarsvakantie
Waar? Teylers Museum
Kosten? Activiteiten zijn gratis, entree: €14,- voor volwassenen, €2,- voor kids vanaf 6 jaar.

Poppenvoorstelling voor de allerkleinsten

Een leuke, fantasierijke voorstelling van Poppentheater Hans Schoen. Tante Mina bakt een grote, dikke pannenkoek die uit de pan springt en een groot avontuur beleeft. Voor kinderen van de leeftijden 3 tot 7 jaar.
Wanneer? Iedere weekdag van de voorjaarsvakantie
Waar? Zaaltje Merlijn
Kosten? €7,-

LEGO dag

Spelend leren door het bouwen van LEGO modellen. Young Engineers Haarlem organiseert deze LEGO dag, waarbij bouwen wordt afgewisseld met buitenspelen. De dag is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 11 jaar, lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
Wanneer? Woensdag 20 februari, 9:00 – 15:30
Waar? Young Engineers Haarlem
Kosten? €60,-

Indoor KinderPretpark

Tientallen opblaas-attracties staan bij KinderPretpark klaar om op geklimd en geklauterd te worden. Kids kunnen hier de hele dag spelen om lekker hun energie kwijt te raken. Het park is iedere dag van de vakantie van 10:00 tot 17:00 uur geopend.
Wanneer? Hele voorjaarsvakantie
Waar? KinderPretpark Nieuw-Vennep
Kosten? €7,- per kind, €2,50 per volwassene

Jolijt in de Toneel- en Filmschuur

De Toneelschuur bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met een Jubileum Jeugd Week. Deze wordt afgetrapt met de Kids Take Over, waarna er de hele week verschillende voorstellingen speciaal voor kinderen draaien.
Wanneer? Hele voorjaarsvakantie
Waar? Toneel- en Filmschuur
Kosten? Verschillend

Meer activiteiten in de voorjaarsvakantie?

Bekijk Kidsproof Haarlem voor nog meer leuke uitjes voor deze voorjaarsvakantie. Ook de rest van het jaar vind je hier de beste tips voor activiteiten met kids.

Meer HB? Check dit fotoverslag van gluren bij de buren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here