Tot 31 januari 2020 is in Galerie Olivijn de tentoonstelling Eros & Psyche te zien. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen, gemaakt door Sabrina Tacci, die de onmogelijke relatie tussen sensualiteit en ratio vertelt.

Eros & Psyche

Eros & Psyche
Eros en Psyche

Sabrina Tacci vertelt met haar schilderijen het verhaal van de Griekse mythe over de relatie tussen twee geliefden die niet voor elkaar bestemd waren. De kunstenaar stelt zichzelf vragen over de liefde die haar inspireren tot het maken van kunst.

Eros en Psyche kunnen elkaar in eerste instantie alleen in het donker ontmoeten. Nadat Psyche een geheim over Eros ontdekt, raakt ze een lastige strijd. Hoe kan een intieme ontmoeting het leven van twee mensen positief veranderen? Wat is de natuur van de liefde, vraagt Sabrina Tacci zich af.

Haar werk toont de zoektocht naar antwoorden op die vragen. Daarbij maakt Tacci gebruik van donker en licht, lijnen, schaduwen en kleuren. Sabrina: ‘Het leven is een groot feest van geuren, kleuren, smaken, gevoelens en klanken. Als Eros (sensualiteit en seksualiteit) en Psyche (ratio, intelligentie) met elkaar versmelten, ontstaat het moment van extase.’

Wie is Sabrina Tacci?

Sabrina Tacci (geb. in Turijn) studeerde cum laude af aan de Kunstacademie in Carrara. In 2004 kwam zij naar Nederland voor een nieuw avontuur en inspiratie. Haar werk is wereldwijd opgenomen in diverse collecties. In Galerie Olivijn toont Sabrina haar meest recente werk. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op olivijn.nl.

Kunst onder de boom

Zaterdag 21 december is er de OLIVIJN ART FAIR waarbij zowel Sabrina Tacci als kunstenaar Saskia de Wal heel veel andere kunstwerken uit hun atelier verkopen. Zij verkopen dit voor kleinere bedragen die passen in de pakjes voor onder de boom.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan snel over de Nationale Vrijwilligersdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here