Zangeressen Lisa Cobelens en Marieke Terol-Hegger zijn de frontdames van het Haarlemse ABBA Dance. Een ABBA tribute band die op zeer passende wijze een ode brengt aan de grootste Zweedse band aller tijden. Op zondagmiddag 30 september spelen zij in het Patronaat in de Sunday Afternoon Sessions.

“Gimme! Gimme! Gimme! (A Man after Midnight) is toch wel mijn favoriete ABBA nummer om te zingen,” laat Haarlemse zangeres Lisa Cobelens na lang nadenken weten. “Een heerlijk, pakkende bassline; dat swingt de pan uit. En mijn persoonlijke favoriet is The Winner Takes It All. Een echt powerful nummer. Het geeft me zo’n overwinningsgevoel, maling aan de hele wereld. Na mijn scheiding heb ik vaak naar dit nummer geluisterd.” Collega zangeres Marieke Terol-Hegger heeft haar eigen favoriet. Slipping through my fingers, een ballade over kinderen die het nest gaan verlaten. Het doet haar denken aan haar eigen kinderen die groter worden. Het gaat over loslaten. “Daar krijgt iedereen op ten duur mee te maken. Vaak als ze dat nummer zingt, krijgen velen een brok in de keel,” zegt Lisa.

Coaching door Benny Andersson

ABBA Dance bestond al langer, maar de twee zangeressen zingen pas een jaar mee. Tegelijkertijd met drummer Walter van Zijl zijn ze bij de band gekomen. “De band zocht een drummer en twee nieuwe zangeressen. Eerst meldden wij ons aan en daarna kwamen we Walter tegen. Hij heeft in vierhonderd voorstellingen van Mama Mia!, de musical van Joop van den Ende, gespeeld. Tijdens de allereerste repetities van die show is hij zelfs gecoached door Benny Andersson van ABBA zelf, ter voorbereiding op de musical. Die herkenbare ABBA sound heeft hij dus van Bjorn meegekregen. Die móesten we in onze tribuutband hebben, vonden wij.”

Discoparty op zondagmiddag

Zondagmiddag 30 september belooft een waar feestje te worden. ABBA Dance speelt zoveel mogelijk hits, zodat het voor iedereen een feest van herkenning is. De band bestaat verder uit Ed Bol (gitaar), Robert Blom (keyboard) en Arnd Broeke (basgitaar). Naast ABBA Dance is er DJ John Castenmiller, die overheerlijke disconummers draait. “We vinden het leuk als het publiek in een prachtig disco-outfitje komt, maar het hoeft niet. We maken er gewoon een mooi feestje van met iedereen.” ABBA Dance & DJ John Castenmiller op 30 september om 15.30 uur in Patronaat (zaal open 15.00 uur). Zijlsingel 2, Haarlem. Het feest duurt tot 19.00 uur. Kaarten: Patronaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here