Haerlems Bodem proostte mee bij het openingsfeestje van Achilles Personal Gym in de Waardepolder. Huh?! Achilles Gym bestaat toch al tweeënhalf jaar zul je denken. Klopt, maar ken je Achilles Personal Gym 2.0 al?

Eigenaar van Achilles Personal Gym, Ian Reemer, heeft zijn sportschool uitgebreid én de handen ineen geslagen met Thomas Boots, die je wellicht ook kent van het ‘Unleash the champion’ programma dat redacteur Loes vorig jaar volgde.

Personal gym

Het is zaterdagmiddag, iets over vieren. We stappen de lege sportschool binnen en zijn verwonderd door de rust en wat we zien. Je kunt hier onder andere oefeningen doen met ringen, gewichten en touwen. Het is een fijne, overzichtelijke ruimte en op de deur van de sportschool zagen we de term ‘personal gym’ en dat is precies het gevoel dat we krijgen als we hier staan. Thomas komt ons verwelkomen en legt kort uit hoe het in zijn werk gaat bij Achilles en wat het persoonlijk maakt.
Bij Achilles train je namelijk met een beperkt aantal mensen vertelt Thomas, je traint met maximaal ze zevenen en er lopen altijd één of twee personal trainers rond voor begeleiding. Via een app kun je zien hoeveel mensen er trainen en kun je je aanmelden voor jouw uurtje in de gym.

Boksen en yoga

Als de samenwerking tussen de twee mannen lekker op stoom komt, komt het gebouw naast de gym in de verhuur. Wat een geluk! Het gebouw wordt gehuurd en verbouwd tot boksgedeelte, zo is Achilles 2.0 ontstaan en is het tijd voor een openingsborrel.
Op de borrel spraken we ook Ian, hij vertelde ons dat ze zich nóg verder gaan ontwikkelen, want naast de intensieve trainingen in de gym en boksen willen zij de ruimte ook zo inrichten dat er yoga gedaan kan worden. Ze willen werken aan het totaalplaatje, dat het hele lichaam in balans is. Dat je traint om beter te worden en ook gezond te zijn. Wat uniek is bij Achilles is dat ze specifieker naar het lichaam kijken en het doel van iedere training is het in het balans houden van het lichaam.

Ian: “We proberen ook steeds meer de combinatie tussen de trainers en fysiotherapeuten te verbeteren, om sneller te zien hoe een klacht wordt veroorzaakt en hoe dat kan worden opgelost.”

Meer motivatie nodig om te sporten? Lees hier de ervaringen van het ‘Unleash the champion programma’ of kijk op de website van Achilles Personal Gym.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here