Als je medische zorg nodig hebt, dan bel je met de huisarts. Maar wat doe je bij vragen over jouw gezondheid? Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij jou in de buurt, zet de opties op een rij.

Schat de ernst van jouw vraag in

Is er geen spoed of zijn jouw klachten niet heftig? Gebruik dan eens de app Moet ik naar de dokter? of kijk op de website thuisarts.nl. Dit kan 24 uur per dag, ook in het weekend. En het mooie: huisartsen gebruiken beide bronnen zelf ook. Krijg je daar het advies om contact op te nemen met de huisarts? Doe dit dan tijdens kantoortijden. Je kan bellen om een afspraak te maken op de praktijk of een inloopspreekuur bezoeken.  

Advies gezondheid

Advies voor de gezondheid

Verzekerden van Zorg en Zekerheid kunnen voor zorgadvies ook contact opnemen met het geZZondTeam. Een groep zorgadviseurs zit dagelijks klaar om jou verder te helpen. Vorig jaar hebben zij maar liefst 6.566 vragen van verzekerden beantwoord. Heb je een vraag? Je kan mailen naar gezzondteam@zorgenzekerheid.nl of bellen met 071 – 58 25 828. Het geZZondTeam kent de zorgverleners bij jou in de buurt. Zij kunnen bijvoorbeeld voor je uitzoeken waar je sneller terecht kan voor een juiste behandeling. Zorg en Zekerheid zet zich actief in om wachtlijsten te beperken. Vorig jaar heeft het geZZondTeam maar liefst 645 mensen succesvol bemiddeld. Het geZZondTeam geeft trouwens ook advies over mantelzorg, gecontracteerde zorg of een vruchtbaarheidsbehandeling.

In de nachtelijke uurtjes direct medische hulp nodig?

Bel dan eerst de huisartsenpost. Houd er rekening mee dat deze alleen voor spoedzorg is. Bij ernstige, levensbedreigende situaties bel je 112. Dit landelijk alarmnummer is er als elke seconde telt. Zorg en Zekerheid doet trouwens meer dan het inkopen van goede zorg en het verlenen van zorg. De verzekeraar investeert, samen met de gemeente Haarlem, ook in gezonde projecten. In Haarlemmermeer zijn dat bijvoorbeeld het Kookcafé en het multifunctionele speelveld

Meer weten over een zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid? Klik dan hier.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here