Airbnb in Haarlem maximaal 30 dagen per jaar…

0
615

Airbnb is dé marktplaats die reizigers en huizenbezitters bij elkaar brengt. Ongetwijfeld heb gehoord van Airbnb en wellicht er zelf weleens gebruik van gemaakt. Misschien heb je zelf een kamer over die je eigenlijk best zou willen verhuren. Voor veel mensen is het dan een optie om via Airbnb wat extra bij te verdienen met de verhuur. Let wel op, want voorheen was dit maximaal 60 dagen per jaar mogelijk. Donderdag 24 mei stemde de commissie Ontwikkeling in met het maximaal aantal dagen van 30.

Airbnb

Airbnb is een community die huizenbezitters en woningeigenaren met elkaar in contact brengt. Het online platform werd in 2008 opgericht en is één van de meest succesvolle communities van de afgelopen jaren. Anno 2018 hebben meer dan 60 miljoen personen wereldwijd een reservering gedaan via Airbnb en kun je in meer dan 190 landen en ruim 34.000 steden kiezen uit 2 miljoen verschillende locaties. Wow! En jouw woning kan er daar dus eentje van zijn.

Airbnb

Hoe werkt dat?

Als je jouw woning of een gedeelte ervan wilt verhuren via Airbnb, moet je een account aanmaken op de website. Dit doe je gratis. Vervolgens maak je zelf een advertentie voor wat jij wilt verhuren: de bank, een kamer, een gedeelte van een woning of juist je hele huis. Je kunt zelf het tarief van de ruimte bepalen en ook aangeven wat de beschikbaarheid is. En verwacht je drukte omdat er een festival op komst is of juist een drukke vakantieperiode? In dat geval ben je vrij om de prijs te verhogen. Krijg je een reservering van een toekomstige gast en bevestig je deze? In dat geval betaal je Airbnb 3-5% reserveringsfee. Het bedrag dat je ontvangt vanuit de verhuur, is voor jou.

Airbnb
‘In het centrum van Haarlem de begane grond gerenoveerd en ingericht voor bed en breakfast.
Eigen opgang. Nieuwe douche, toilet en keuken.’ Born: Airbnb

Particuliere vakantieverhuur

Wil je af en toe jouw woning verhuren aan gasten? Dit wordt ook wel particuliere vakantieverhuur genoemd. Voor particuliere vakantieverhuur geldt een aantal regels en verplichtingen. Deze zijn er om overlast en onveilige situaties te voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.haarlem.nl/particuliere-vakantieverhuur. Woon je naast een woning die wordt verhuurd en heb je daar overlast van? Je kunt de hoofdbewoner daarop aanspreken of er melding van doen bij de gemeente. Haarlem is een gastvrije stad. Toeristen zijn meer dan welkom! Ook in woningen die door Haarlemmers verhuurd worden. Om het prettig te houden voor buren van verhuurders geldt een aantal regels en verplichtingen. Bekijk de bovenstaande video voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here