De Albert Schweitzerschool Haarlem is een bijzondere school speciaal voor langdurig zieke kinderen. De continuïteit komt nu in gevaar door bezuinigingen en hier wil de school iets aan doen. Op 15 juni is er in Haarlem een benefiet dag geheel ten bate van de bijzondere zorg voor de langdurig zieke kinderen van de Albert Schweitzerschool Haarlem (ASSH). Op deze dag zal onze burgemeester Bernt Schneiders het geheel officieel openen. Hierna is er een sponsorloop waar onder andere de LZK kinderen zelf aan mee doen! Chapeau! Aansluitend is er een benefietconcert met bekende artiesten (o.a. Postmen en Van Dik Hout)

Albert School

De school
De Albert Schweitzerschool is een speciale, openbare basisschool voor chronisch zieke kinderen. Het (reguliere) onderwijs wordt met het oog op de fysiek beperkte draagkracht van de leerlingen aangepast aangeboden. De kinderen krijgen tevens extra (para)medische en psychosociale begeleiding (van onder meer een fulltime verpleegkundige, fysiotherapeut, logopedist etc.). De Albert Schweitzerschool doet dus overduidelijk haar best om deze kinderen de juiste zorg een aandacht te geven. Deze extra zorg is komend schooljaar in gevaar, van wegen bezuinigingen.

Tijden
Het benefietconcert vindt plaats van  13:00  tot 22:30 uur met optredens van de volgende artiesten; Ramon Beense, Uncle Sue, Ronny Flex, Lake Superior,Blinde Ed, Postmen en Van Dik Hout.

Haerlems Bodem vind het belachelijk dat er wordt bezuinigd op deze diensten. Deze diensten zijn juist hard nodig! Maar vertel dat maar aan de man met de portefeuille, die let alleen op inkomsten en uitgaven, niet op normen en waarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here