Wat doet het met je als je opgroeit in kindertehuizen, jaar in jaar uit hopend op een plek in een pleeggezin? Wie beslist er over het lot van Alicia en toekomst? Op donderdag 8 februari toont het Dolhuys om 19:30 uur de film ‘Alicia’, een onderhuids portret van binnenuit. 

Alicia

Alicia is één jaar oud als ze uit huis wordt geplaatst. Via een pleeggezin komt ze op vijfjarige leeftijd terecht in een kindertehuis en als ze negen is zit ze daar nog steeds, wachtend op een plek bij een nieuw gezin. Dit is het moment waarop de documentaire ´Alicia´ begint. De film volgt drie jaar lang het dagelijks leven van het meisje, observerend en dicht op de huid gefilmd. Hoop, verwachting, onmacht en het effect van een gebrek aan perspectief zijn direct invoelbaar. Dreigt ze hierdoor te ontsporen of zijn we getuige van een onontkoombare geschiedenis die zich herhaalt? Wie beslist er over Alicia’s lot en toekomst?

Alicia

 

IDFA

‘Alicia’ is winnaar van de IDFA Special Jury Award for Dutch Documentary 2017. De film is geregisseerd door Maasja Ooms. Na afloop van de filmvertoning zal er een Q&A plaatsvinden met de regisseur van de film en Geri Beemster van de jeugdbescherming. In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren. De filmvertoning ‘Alicia’ vindt plaats in Het Dolhuys | museum van de geest, op donderdag 8 februari, op de Schotersingel 2 te Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here