Een strike gooien bij Bison Bowling is bijna net zo bevredigend als een groene golf hebben op de Randweg waar het pand van de bowling aan grenst. Zeker als de laatste kegel in eerste instantie blijft staan en vlak voordat die grote schuiver naar beneden komt, alsnog valt. Heerlijk, als dat laatste stoplicht nog net door oranje rijden, doordat je op het allerlaatste moment besloot je voorganger links in te halen met 78 op de teller. 

Echt lekker. Als het smooth gaat. Als de goden je gunstig gezind zijn.

Het station binnenlopen, bij de AH To Go het laatste croissantje pakken, afrekenen, door de OV poortjes lopen, rechts de trap op naar spoor 8 en dat daar dan de trein klaarstaat, jij instapt, het fluitje gaat en de deuren dichtgaan. En dit alles zonder ook maar 1 centimeter te hebben gerend. Hoe lekker is dat? Volgens mij net zo lekker als richting een kassa lopen waar je een rij ziet staan en net op het moment dat je wilt aansluiten in die rij, er een nieuwe kassa opengaat en je daar als eerste je spullen op de band kunt leggen. 

Zo fijn. Als het meezit. Als het je voor de wind gaat. 

Een klantenservice bellen en horen dat je gelijk hebt en al je geld terugkrijgt. Op het veld van bevrijdingspop erachter komen dat je veter los is, en terwijl je stopt om die te strikken, je rechts naast je op de grond een strip met 20 munten vindt. Een euro in de snoepautomaat gooien en dat hij dan 2 Twixen laat vallen in plaats van 1.  

Het leven kan zo mooi zijn. 

Dus meer waarderen en minder zeiken? 

Nee joh, natuurlijk niet, want even lekker zeiken is bijna net zo lekker als alle hierboven beschreven geluksmomenten bij elkaar. Adem diep in en slaak die zucht, daar gaan we, pffffffffff.  Die heerlijke gemeende zucht van ergernis. Die lucht zo lekker op altijd. Als aan komen rijden bij een stoplicht en dat dan je voorganger bij oranje vol in de ankers gaat. Pfffffff. Als een stuk fruit meenemen bij de supermarkt dat bij thuiskomst rot blijkt te zijn. Pfffffff.  Zeiken is bijna winnen. Zeiken is weten dat je er bijna bent. Zeiken is regen. En het regent niet de hele dag, maar we hebben de regen wel nodig. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here