Donderdag 15 februari staat het Dolhuys in het teken van de liefde: tijdloze liefde, prille liefde, maar ook beëindigde liefde. Jan Drost wordt beschouwd als liefdesfilosoof en ervaringsdeskundige op al deze vlakken. Wat als je geliefde jou van het ene op het andere moment verlaat, terwijl hij of zij wat jou betreft had mogen blijven? Het overkomt velen – zo ook Jan Drost. Hierover schreef hij onlangs het boek: ‘Als de liefde voorbij is’.

Liefde

Na een relatie van tien jaar bleef hij achter met zichzelf, zijn herinneringen en de vraag: wat nu? Bloedeerlijk en rauw neemt Jan Drost je mee door alle stadia van zijn liefdesverdriet en probeert ze te duiden met behulp van filosofie, muziek, films en literatuur. Waarom doet liefdesverdriet zo allesverzengend veel pijn? Waarom is het zo moeilijk om door te gaan? En hoe doe je dat, doorgaan? En hoe beter niet? Jan Drost sleept je erdoorheen als een troostende vriend.

Als de liefde voorbij is

Als de liefde voorbij is…

‘Als de liefde voorbij is’ is zowel een persoonlijk als universeel verhaal over liefde, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Maar het is vooral een pleidooi voor een manier van leven waarin liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben centraal staan. Voor een leven waarin we niet alleen zijn en, als het even kan, niet alleen laten.

Als de liefde voorbij is

Jan Drost

Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij treedt op met het muzikale theatercollege Plato Was Een Spice Girl en is verbonden aan The School of Life. Hij schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Eerder verscheen van hem Het romantisch misverstand (2011) en Denken helpt (2015).

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren. Jan Drost is te zien van 19:30 tot 21:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here