Zestien inwoners van Haarlem hebben een speciale training afgerond en kunnen zich vanaf vandaag officieel ambassadeurs van Spaarnelanden noemen. Van wethouder Cora-Yfke Sikkema ontvingen de ambassadeurs een certificaat.

Ambassadeurs van Spaarnelanden

De vrijwillige ambassadeurs zijn opgeleid om de extra oren en ogen van Spaarnelanden in hun wijk te zijn. Ze melden zaken die beter kunnen, zoals een losse stoeptegel of zwerfvuil, en zijn het aanspreekpunt voor buurtbewoners met vragen over bijvoorbeeld afvalscheiding. De ambassadeurs kunnen mensen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook gepensioneerden of Haarlemmers die betrokken zijn bij hun leefomgeving en het thema duurzaamheid.

‘Het is een win-winsituatie.’ – Robert Oosting, directeur Spaarnelanden

Positieve reacties

In 2016 startte Spaarnelanden met de eerste groep van veertien ambassadeurs in Schalkwijk. Dit leverde positieve reacties op. Door de inzet van de ambassadeurs kan Spaarnelanden sneller actie ondernemen om problemen op te lossen. Ook de ambassadeurs zelf zijn enthousiast. Zij krijgen veel contacten in de buurt en werken mee aan een schone leefomgeving. Ambassadeurs werken in de wijk samen met wijkteams van Spaarnelanden, wijkraden, het buurtbedrijf, woningbouwcorporaties en maatschappelijke organisaties zoals DOCK, de Kas en Haarlemmers voor Haarlemmers.

ambassadeurs van spaarnelanden
Ambassadeurs Schalkwijk 2016

Win-winsituatie

‘Het is een win-winsituatie.’ zegt Robert Oosting, directeur van Spaarnelanden. ‘De ambassadeurs dragen actief bij aan een prettige leefomgeving en hebben de kans zich te ontwikkelen door de begeleiding die zij krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een coach of door cursussen en trainingen. Spaarnelanden maakt hiermee werk van participatie en de maatschappelijke rol die wij willen vervullen in Haarlem. Daarnaast is het voor ons een manier om meer in contact komen met inwoners en een nog betere service te leveren.’

Foto header: Paul Vreeker, United Photos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here