Het is woensdag middag en via manager Woody bellen we met Amir Charles. Misschien kennen jullie Amir van TMF Superchart of zijn jullie op een feest geweest waar hij gedraaid heeft. Amir is namelijk al jaren DJ en vandaag, 31 mei, lanceert hij zijn nieuwe singel.

Waar wij benieuwd naar zijn is: waarom nu?
Amir vertelde dat hij het veel te druk had bij TMF, toen dit wegviel was er ineens tijd over. DJ’en en de mensen vermaken is namelijk al langer een wens van Amir. Uiteraard deed hij dit al voor TMF en dit gaf hem als DJ een sterke boost. “Dankzij TMF heb ik op plaatsen gedraaid waar ik anders misschien niet eens zou komen.”

Natuurlijk vragen we naar zijn band met Haarlem! Wat blijkt, Amir komt uit Meppel en woont sinds zijn 11e in Haarlem. Een leuk feitje: iemand uit Meppel, een Meppelaar, noemt zich ook een mug! Amir wilde niet weg uit Meppel, wat niet zo gek is als je zo jong bent. Maar zegt Amir, “na twee weken was ik al verkocht en hoefde ik niet terug naar Meppel.” Daarbij geeft hij aan hier in Haarlem gestudeerd te hebben en hier nooit meer weg te willen. FTW!

Amir is in zijn tienerjaren begonnen met DJ’en, de stijlen die hem hiertoe zette waren Jungle en Drum&Bass. Amir kan zich namelijk nog goed herinneren dat hij naar een feestje was geweest en dacht “ja, dit is het”. Daar vond hij de passie voor muziek. Amir heeft zich destijds laten inspireren door mensen als MC Dynamite en Roni Size.

Goed, dat was toen, maar wat draait Amir nu? Amir zijn stijl valt in de categorie Dance“Qua sound lijkt het heel erg op wat er in de chart staat,” aldus Amir. Denk dus een beetje aan de Swedish House Maffia en bijvoorbeeld David Guetta. Verder benadruk Amir dat hij alle stijlen draait, hij geeft waar het publiek om vraagt.

foto by: IAMKAT
foto by: IAMKAT

Al jaren bezig
Amir draait dus al jaren en dit doet hij ook al jaren in Haarlem. Vroeger had hij samen met een vriend een eigen “party organisatie” genaamd KABOOM. Hiermee heeft hij feestjes georganiseerd in; de fietsenfabriek, het meterhuis en ook nog de Patronaat. De laatste plek waar je Amir kon zijn draaiden was bij de Oerkap!

Wanneer we vragen naar Amir’s droom, of waar hij over 2 jaar wilt zijn antwoord hij:
“Mainstage, Ultra Festival in Miami”…. “Maar dat is niet over twee jaar hoor,” voegt hij er aan toen. Wat hij wel binnen twee jaar wilt realiseren is een vaste fanbase. Niet per definitie met fans (lees groupies), maar wel natuurlijk wel een achterban die van zijn muziek houdt.

De laatste vraag die wij aan Amir stellen is: “Waarom moeten de mensen Amir Charles boeken als DJ? Amir antwoord: “Ik ben een all round DJ, dus een jong of oud publiek, alternatief of mainstream, het maakt niet uit… Ik draai waar de mensen zin in hebben.” Duidelijk, dus niet alleen Dance of Drum&Bass, maar gewoon een goeie vibe, waarmee je als menigte gezamenlijk lekker los kan gaan. Amir draait elke keer anders; het ligt aan het publiek, hoe en wat er gedraaid wordt!

Vandaag is de singel gereleased, je kan hem al downloaden via itunes. Je kan hier ook een kleine preview beluisteren. Deze preview, van nog geen minuut, heeft er voor gezorgd dat Haerlems Bodem weer zin heeft in de zomer. Positief met happy feelings, wij zijn benieuwd naar het volledige resultaat. Amir klonk heel relaxed over de telefoon en wij wensen hem al het succes in de toekomst. Vergeet niet zijn soundcloud te checken voor al zijn muzikale creaties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here