Vanaf 21 september is het weer officieel herfst. Bij dit seizoen denken wij aan regen op de ramen met een lekker warm drankje op de bank. Of een prachtige frisse dag met een waterig zonnetje. Maar, op beide dagen is het perfect om erop uit te trekken en de prachtige kleuren van de natuur te ervaren. Ken jij de Amsterdamse Waterleidingduinen al?

Amsterdamse Waterleidingduinen

Als je een prachtig stukje natuur wilt bezoeken waar je uitsluitend mag wandelen dan zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen perfect. Er zijn verharde wegen waarover je kan wandelen, maar je mag ook lekker struinen buiten de paden. Door de verharde wegen kan je ook met een rolstoel, scootmobiel en kinderwagen van de natuur kan genieten. En grote kans dat je een damhert gaat zien!

Amsterdamse Waterleidingduinen
Photo by Anne Zwagers on Unsplash

Maar naast dat het een prachtig gebied is, is het ook nog eens groot, maar liefst 3400 ha. Dat is ongeveer 5 kilometer breed en 10 kilometer lang. In dit gebied wordt sinds 1853 een groot deel van het drinkwater van Amsterdam voorgezuiverd.

Openingstijden en ingang

Heerlijk wandelen in het duingebied kan van zonsopgang tot zonsondergang. Ga je naar binnen? Koop dan als je 18 jaar of ouder bent een dagkaart van 1,50 euro of een jaarkaart voor 10 euro bij de ingang. Tevens hebben alle ingangen een parkeerplaats waar je voor 2 euro per dag kan parkeren.

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn groot en hebben daarom maar liefst vier ingangen:

  1. Ingang Zandvoortselaan in Zandvoort: Zandvoortselaan 130
  2. Ingang Oase in Vogelenzang: Eerste Leijweg 2
  3. Ingang Panneland in Vogelenzang: Vogelenzangseduinweg 2
  4. Ingang De Zilk in De Zilk: Joppeweg 1
Amsterdamse Waterleidingduinen

Wil je meer weten over de Amsterdamse Waterleidingduinen of welke activiteiten ze organiseren? Neem dan eens een kijkje op awd.waternet.nl.

Je kan natuurlijk in plaats van wandelen ook gaan hardlopen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Als je liever een ander buitensportplekje zoekt in Haarlem, lees dan onze tips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here