Na jaren van grote An Other Passion musicalprojecten wordt dit jaar een voor Nederland unieke klassieke variant met jongeren van het Clavis Ensemble uitgevoerd, in samenwerking met de Immanuelkerk, Verhalenhuis Haarlem en meer dan honderd zangers: An Other Mattheüs Passion.

Mooie kennismaking

In anderhalf uur zijn het beginkoor, bijna alle koralen, enkele aria’s en het slotkoor van het stuk te horen. Dominee René van der Rijst vertelt tussendoor het verhaal in alledaagse taal. Hierdoor is het een mooie kennismaking voor jeugd en mensen die nog niet bekend zijn met de Mattheüs. Daarnaast zal het publiek uitgenodigd worden twee bekende koralen mee te zingen, zodat iedereen betrokken wordt bij het concert.

Eerste Nederlandse jeugdopvoering

Het Clavis Ensemble speelt als eerste jeugdorkest in Nederland de highlights uit de Mattheüs Passion. Dit stuk van Johann Sebastian Bach is ongekend populair, maar nog niet zozeer bij de jeugd. Deze versie zal daar verandering in brengen, zo is de verwachting. Onder leiding van hun docenten van De Vioolschool Haarlem, die zelf ook meespelen in dit gilde-orkest, wagen de jonge strijkers zich aan deze klassieke muziek. Zij hebben hard gewerkt om het meesterwerk onder de knie te krijgen en laten dat graag horen.

An Other Mattheüs Passion

Meer dan honderd ervaren en beginnende Mattheüs zangers zingen mee in deze scratch variant, waarin in één repetitiedag de puntjes op de i worden gezet voor het avondconcert. Conservatorium solisten met Haarlemse roots zingen enkele aria’s, waaronder Erbarme dich en Aus Liebe. De ervaren koordirigent Niels Kuijers leidt het koor en organist Jeroen Koopman begeleidt op orgel en het speciaal van de Doopsgezinde kerk overgebrachte kistorgel.

An Other Mattheüs Passion in de Immanuelkerk

De wereldberoemde Mattheüs Passion van Bach klinkt zaterdag 20 april om 19.30 uur in een kortere en voor jong en oud begrijpelijke uitvoering. De aanvang is om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). Kaarten zijn te koop via de website van Verhalenhuis Haarlem.

Meer Haerlems Bodem? Lees ons stuk over een Back2play gamehal voor Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here