De Haarlemse ontwerper Joost Swarte (1947) heeft voor het vijftigjarig jubileum van de Toneelschuur twee korte animaties getekend; een voor de Toneelschuur en een voor de Filmschuur. De animaties, met geluid van Fay Lovsky zijn gemaakt in samenwerking met animatiestudio in60seconds. In de animaties struikelen de losse letters van het woord ‘Toneelschuur’ als ‘Filmschuur’ over elkaar heen, tegen de achtergrond van het theater, een dansuitvoering, een filmvertoning en het theatercafé.


De animatie van de Toneelschuur.


De animatie van de filmschuur.

De animaties gingen in première tijdens de presentatie van het boek ’50 jaar Toneelschuur’ op zaterdag 20 oktober en zijn nu te zien als teaser voor alle films in de Filmschuur, in de foyer en het café van de Toneelschuur, op de website en social media.

Joost Swarte

Joost Swarte
Joost Swarte Bron: wikipedia

Joost Swarte is bekend van zijn stripverhalen, postzegels, affiches, illustraties voor ‘The New Yorker’, boekillustraties bij literaire werken van Nescio, glas-in-loodramen en van het ontwerp van het gebouw van de Toneelschuur. Swarte werkte eerder aan animatiefilms. Voor MTV maakte hij twee “stationcalls” in samenwerking met The Ink Tank en recent drie gifs voor KVGO/Print Pakt.

Aftrap jubileumseizoen

De presentatie van het boek en de animaties vormde de aftrap voor het jubileumseizoen, waarin de Toneelschuur haar verjaardag viert met alle Haarlemmers onder het motto ‘Toneelschuur: vijftig jaar vooruit’. Van oktober 2018 tot en met mei 2019 organiseert ‘de Schuur’ elke maand jubileumactiviteiten rondom de programmering. Speciale activiteiten om theatermakers (beter) te leren kennen, anders naar een voorstelling te leren kijken of zelf aan de slag te gaan met een theatertekst of choreografie. Tijdens het jubileumjaar staan in november de theatervoorstellingen in het zonnetje, is december de maand voor jongeren, vieren de ToneelschuurVrienden in januari feest, nemen in februari kinderen de Toneel- en Filmschuur over, staat in maart de dans centraal en in april Toneelschuur Producties en speelt in mei de film de hoofdrol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here