In het kader van de aankomende Kunstlijn Haarlem besteden we graag wat extra aandacht aan Haarlemse kunstenaars. Herken je ook het idee dat je als kunstenaar helemaal opnieuw wilt beginnen? Dat je echt vanuit het totale niets komt tot definities die alles omvatten, alles zeggen en definiëren, waarmee je tegelijkertijd je hoofd vrij maakt van heel wat aannames, meningen en kronkels? Ja? Dan moet je ergens een streep trekken en vanuit het niets gewoon beginnen. Annemieke Couzy besefte dat na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag maar al te goed.

Annemieke Couzy: Betrokken en bevlogen

De oorspronkelijk in Amsterdam geboren Annemieke Couzy noemt zichzelf een vrij beeldend kunstenaar. De maatschappelijk bevlogen en betrokken vrouw die tegenwoordig in Bennebroek woont, creëert en schildert veel van zich af. Naast haar dagtaak om de algehele zorg in Nederland weer op het waarderings- en erkenningsniveau van weleer terug te krijgen, heeft ze creatieve uitdagingen nodig.

Annemieke Couzy

Rust, inspiratie, prikkels en zingeving

Kleurrijk, onderzoekend en energiek, dat is hoe Couzy zichzelf omschrijft. Ze is artistiek bezig om de diepte en de grenzen van olieverf op linnen te onderzoeken. Het levert een soort ontspannen rust op. Kijken, zien en fotograferen. Ze behoudt graag een brede interesse en een brede blik. Om zodoende kwaliteit te herkennen en in contact te treden met oude meesters en contemporaine kunst. Schilderen is dus rust vinden, inspiratie halen en prikkelen.

Divers oeuvre

En dat doet de aanwezige Annemieke op heel wat verschillende niveaus. Van simpele tekeningetjes die ze van medepassagiers in de trein maakt tot aan explosies van kleuren op grote doeken. Zelfs voorstellingen die teruggrijpen naar de roerige tijden van exact honderd jaar geleden, schuwt ze niet.

Informatie

Tijdens de Kunstlijn exposeert Annemieke Couzy van 3 tot en met 5 november op de Bloemendaalseweg 33, 2061 CB Bloemendaal.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here