Welkom in onze rubriek “De Week Van…”, waarin wij één week lang een Haarlemse ondernemer volgen. Creatievelingen, sporters, regelaars, fotografen, designers etc. etc.; in alle hoeken zoeken wij een leuk hoofdpersoon die ons voor één week meeneemt in zijn of haar leven.

Annette Plaisier en Alexa Hillen combineren beiden een parttime baan met het draaien van een Galerie (SPW59) en B&B (KenauSHome) bij hun huis in de Spaarnwouderstraat. Daarnaast exposeert Alexa met eigen fotowerk op diverse locaties. Al vanaf het moment 3,5 jaar geleden dat ze het huis kochten, is de Galerie onderdeel van de maandelijkse Spaarne Kunstroute en is verder open op afspraak. Na een grondige verbouwing van het achterhuis achter de Galerie, is sinds december 2014 de B&B in bedrijf, en loopt vanaf dag één boven verwachting goed.

Maandag 22 juni 2015

Maandag
Vertrek uit Oost-Groningen na het midzomeravond-weekend “MAGISCH LAIFS” bij Parktuin Entourage en de Dromen-en Soeptuin; met een stevige link naar Haarlem: optredens door danseres/zangeres/performer Sophia Maria Kienhuis en Dramatic Soprano Astrid Vrensen op wel heel bijzondere locaties. Op de terug weg in de Flevo-polder vlierbloesem geplukt voor het maken van siroop.

Dinsdag 23 juni 2015

Dinsdag
Foto uit de serie Street-Art verkocht bij de ABN-Amro expositie aan het Houtplein! Gelijk naar foto studio Panda om nr 3/25 te bestellen. We merken dat de vakantieperiode er aan komt: Reserveringen voor de B&B voor de komende vakantieperiode stromen binnen. Vandaag een leuke: Finse fietsers!

Woensdag 24 juni 2015

Woensdag
We hebben de vlierbloesem minstens 24 uur laten trekken in een pan koud water. Ruikt bijna bedwelmend. Ben benieuwd wat het wordt. Siroop gemaakt en op de fles gedaan, 4,5 liter! Heerlijke frisse limonade geworden! Smaakt naar meer, maar de nog resterende bloesem laten we toch maar hangen om in augustus vlierbessensap te kunnen maken. Dat wordt ook zo’n heerlijke gezondheidsshot. Morgen workshop in de Galerie dus schoonmaken en voorbereiden.

Donderdag 25 juni 2015

Donderdag
Dockwerk organiseert in de Galerie een workshop “Visie ontwikkelen voor verloskundigen” onder leiding van Simone Miellet. Ze waren op zoek naar een kleinschalige, bijzondere locatie voor deze workshop en vonden ons. Voor beide partijen voor herhaling vatbaar! ’s Avonds nieuwe gasten in de B&B die 3 nachten blijven! Ze lusten wel een glas koude vlierbloesem sap en vinden het heerlijk. Kijk, dat maakt dat je eer hebt van je werk!

Vrijdag 26 juni 2015

Vrijdag
Sinds mei van dit jaar zijn wij de trotse eigenaressen van een volkstuin bij het biologische complex “Het Levende Land”. De B&B is zoveel mogelijk duurzaam en biologisch, dus wat is er dan geschikter om zelf fruit en bloemen voor de gasten te kweken! En voor ons zelf ook natuurlijk. Maar voor het zover is moet er flink gezwoegd/gezweet worden. Zoals vandaag, maar in het zonnetje is dat zeker geen straf! Zelfs een molletje gevangen. Wat een kracht zit er in die kleine klauwtjes. Blij dat ik handschoenen aan had!

Zaterdag 27 juni 2015

Zaterdag
Einde van de foto-expositie in het Hilton op Schiphol. Niks verkocht helaas. Tegelijk even op bezoek bij nichtje en naamgenoot Alexa die sinds kort op Schiphol werkt. In de aankomsthal wacht ons muzikaal onthaal door het KLM orkest. Hoe leuk is dat :-). De vrolijke vakantiesfeer is zoals altijd aanwezig. Op de terugweg slaat de irritatie toe omdat het tegenwoordig met de auto vreselijk onhandig en onduidelijk is hóe de weg terug naar Haarlem te vinden. Daarom gauw door naar de tuin en de eerste aardappels geoogst.

Zondag 28 juni 2015

Zondag
Wissel van B&B gasten, dus dat betekent poetsen, bedden verschonen en wassen. Tussen de bedrijven door naar optredens tijdens de Koorbiënnale in het Frans Loenen Hofje. Prachtige entourage en mooi gezongen wereldmuziek. Einde van een relaxte thuis-werk-vakantie-week. Morgen komt het andere werkleven er weer bij …….

Thanks Annette & Alexa, leuk dat we een weekje met jullie mee mochten. Welke Haarlemmer zou jij nou eens een week lang willen volgen? Of wil jij ons een kijkje geven in jouw Week? Vermeld het in de comments of stuur een bericht naar info@haerlemsbodem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here