In 2019 heeft het Archeologisch Museum Haarlem ruim 21.000 bezoekers ontvangen. Dat is weer meer dan de jaren ervoor. Heb jij in 2019 dit museum bezocht? Anders een leuk uitje voor 2020.

Archeologisch Museum Haarlem

Het museum ontvangt veel bezoekers uit zowel binnen- en buitenland. In 2019 bezochten zij onder meer de tentoonstellingen ‘Het Verleden van de Velden, de archeologie van de duin- en bollenstreek’ en ‘Gat in de Gierstraat’. Daarnaast hebben ruim 1.250 leerlingen het diploma ‘Archeoloog voor een dag’ gekregen na afloop van een museumles met hun klas of naschoolse opvang. Tevens hebben er ruim 1.100 kinderen in de avonduren, tijdens de Museumnacht Kids Haarlem, een bezoek gebracht aan het Archeologisch Museum Haarlem.

Bekijken, opgraven en ontsnappen

Archeologisch Museum Haarlem
Archeologisch Museum Haarlem

Het bescheiden museum in de kelder van de Vleeshal trekt jaarlijks veel bezoekers die genieten van de talrijke Haarlemse archeologische vondsten en verhalen. Naast dat je kan genieten van de archeologische vondsten en verhalen is er ook een reconstructie van de middeleeuwse Haarlemmer Cornelis en zijn er kinderactiviteiten zoals mini-opgraving en schervenpuzzels.

En wist je dat het museum een heuse escape game heeft: The Haarlem Heist. Dit spel wordt gespeeld buiten openingstijden van het museum. Door allerlei puzzels op te lossen die zich in en rond de museumcollectie bevinden én samen te werken in de verschillende teams, kan de code van de kluis van de conservator gekraakt worden.

Bezoek het Archeologisch Museum in 2020

Het Archeologisch Museum Haarlem is gratis toegankelijk mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die bij het museum actief zijn. Het museum is open van woensdag tot en met zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op: archeologischmuseumhaarlem.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees hoe AI wordt ingezet om duizenden foto’s te ordenen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here