Vogels zijn zeg maar echt Arjan Dwarshuis’ ding. In 2016 ging hij de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te zien. De documentaire ‘Arjan’s Big Year’ van Michiel van den Bergh volgt de reis van Arjan. Zondag 4 februari om 11:00 uur is deze te zien in de Filmschuur. Inclusief gesprek met Arjan Dwarshuis.

Record

Arjan Dwarshuis bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden met maar één doel: het voorgaande record van meeste vogelsoorten spotten verbreken. Daarvoor moest hij meer dan 6000 vogelsoorten zien, en is hij naar 40 verschillende landen geweest. Aan doorzettingsvermogen komt Arjan niks tekort, en de documentaire ‘Arjan’s Big Year’ komt die ook mooi in beeld.

Arjan Dwarshuis’ Biggest Year

Tevens zijn er natuurlijk mooie natuurbeelden te zien van kleurrijke vogels en indrukwekkende landschappen, maar ook zie je het verwoestende effect dat de mens heeft op de natuur en komen er verschillende lokale natuurbeschermers aan het woord. Met zijn ‘Biggest Year’ heeft Arjan geld opgehaald voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme, een programma waarmee ze het uitsterven van vogels proberen te voorkomen.

De film is te zien op zondag 4 februari om 11:00 in de Filmschuur. En nog mooier: Arjan Dwarshuis is zelf ook aanwezig en gaat na afloop in gesprek met het publiek. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, op www.filmschuur.nl of telefonisch op 023-5173910

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here