ARTCORE start het nieuwe jaar met het goede voornemen om wat kunstbommen af te laten gaan in Haarlem. Dit nieuwe jongerenprogramma werkt samen met de Haarlemse culturele instellingen 37PK, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en De Toneelschuur. Het programma start in januari en duurt vijf maanden. Door middel van workshops, excursies en ontmoetingen met designers, kunstenaars en kunsthistorici krijgen de jongeren een stevige introductie op hedendaagse kunst en design. Jongeren in de leeftijd van 15-20 jaar kunnen zich nu aanmelden om deel te nemen aan dit vrijetijdsprogramma.

Van sculptuur tot muzikale jurk….

De jongeren van ARTCORE krijgen een intensieve introductie in hedendaagse kunst en design. ARTCORE laat vooral de diversiteit zien van wat kunst allemaal kan zijn: een performance waarin je een plant speelt, een jurk als muziekinstrument, een schilderij met ledlampen, een game waarin bezoekers een target worden, een hut van kartonnen dozen, een sculptuur van piepschuim, een ronddraaiend doek aan het plafond, een halsketting die langzaam smelt en alles wat daar tussen in zit.

Kunstbommen smeden

De talenten van ARTCORE mogen aan het eind van het traject onder begeleiding zelf een aantal projecten bedenken en uitvoeren. De jongeren worden uitgedaagd om te werken met audio, video, verschillende druktechnieken, performance en vooral veel te experimenteren met verschillende materialen. Hoe deze projecten er precies uitzien bepalen de jongeren zelf. De eindprojecten, a.k.a. kunstbommen, worden na vijf maanden gepresenteerd in samenwerking met 37PK, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en De Toneelschuur.

ARTCORE

ARTCORE coaches

ARTCORE is opgericht door Steye Felix en Marianne Hotske Hamersma, samen met een groep jongeren uit Haarlem en omstreken. Steye en Marianne zullen de jongeren coachen tijdens ARTCORE. Beide zijn ze afgestudeerd aan kunstacademies in Nederland en België. Zij zetten hun netwerk, kennis en vaardigheden in om samen met de jongeren hun ideeën uit te werken en uit te voeren.

Deelnemers gezocht

Wil jij nou altijd al eens weten hoe het is om mode te ontwerpen? Hoe je jouw selfie tot een hedendaags kunstwerk kunt omtoveren? Of wil je toch liever je debuut maken als acteur of radiomaker? Heb je ambities om naar een kunstacademie te gaan en wil je werken aan je portfolio? Grijp de kans om aan de wereld te laten zien waar jij mee bezig bent en meld je aan door vóór 20 januari een mail te sturen met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar artcorehaarlem@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here