Vanaf 14 juli is het mogelijk om met een vrijwilliger van Stem in de Stad een georganiseerde rondwandeling te maken langs een aantal speciale stoeptegels in Haarlem. Ook Burgemeester Jos Wienen liep de audioroute en luisterde naar de verhalen van kwetsbare Haarlemmers en de vrijwilligers die voor hun klaar stonden.

Deelnemers aan de wandeling kunnen door een speciale QR-code op de tegel met hun mobiel te scannen, luisteren naar verhalen van Haarlemmers die nodige tegenslagen hebben meegemaakt. De stoeptegels staan symbool voor plekken waar deze Haarlemmers bijzondere herinneringen aan hebben.

Kwetsbare Haarlemmers vertellen hun verhaal

De verhalen tijdens de audioroute laten horen hoe de Haarlemmers aan de zelfkant van het leven raakten. Natasja en Tymon vertellen dat zij vanwege financiële problemen negen maanden in hun auto sliepen op het parkeerterrein van het winkelcentrum Westergracht en een vrouw, gevlucht uit Burundi, werd door haar ‘bevrijders’ gedwongen om in de prostitutie te werken. Een beroepsmilitair kreeg PTSS na een missie en vond een schuilplaats onder de Amsterdamse Poort. Alle vertellers vonden hun weg naar Stem in de Stad en dankzij de hulp van de medewerkers en de vrijwilligers konden velen hun leven weer op de rit krijgen.

Burgemeester Jos Wienen scant stoeptegel tijdens de audioroute

Audioroute nu al groot succes

De vrijwilligers van Stem in de Stad vertellen tijdens deze audioroute over hun werk, de bijzondere gasten van Stem in de Stad en de actuele stand van zaken betreffende opvang en noodopvang voor de meest kwetsbare Haarlemmers. Vanaf 24 april was het al mogelijk om op individuele basis de audioroute te bewandelen en blijkt zeer succesvol; het trekt circa 1.000 bezoekers per maand. Met de georganiseerde rondwandelingen wil Stem in de Stad meer aandacht en inkomsten genereren voor Haarlemmers die niet altijd gezien en gehoord worden.

De opbrengst naar maaltijden voor daklozen

Meelopen met de rondwandelingen kan op woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 (max 10 personen per rondwandeling). De kosten bedragen € 9,50 per deelnemer. De rondwandeling duurt circa één uur en wordt afgesloten met een kop koffie in het aanloopcentrum van Stem in de Stad op de Nieuwe Groenmarkt. Met de opbrengsten financiert Stem in de Stad onder andere de lunchpakketten en warme maaltijden voor daklozen. Voor reserveringen en andere informatie ga je naar www.stemindestad.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here