Aanstaande vrijdag is het weer Black Friday. Van oorsprong is het een Amerikaans concept, maar wij Nederlanders, ook niet vies van koopjes, hebben deze dag ondertussen ook omarmd. Om deze dag nog wat extra speciaal te maken, staat er een heuse ballenbak op de Grote Markt.

Photo by Duangphorn Wiriya on Unsplash

Ballenbak

Vrijdag 29 november staat er tussen 13:00 en 17:00 uur een levensgrote ballenbak op de Grote Markt in Haarlem. En super tof: je kan tussen de ballen een mooie prijs vinden! Je mag 30 seconden lang de ballenbak in en ondertussen kan je op zoek gaan naar prijzen. De prijzen variëren van korting bij een winkel tot een horloge die beschikbaar is gesteld door juwelier Marijke Mul. Daarnaast is er op de Grote Markt ook een lekker muziekje om het feest compleet te maken en is dit ook de eerste extra koopavond! De winkels zijn vrijdag 29 november tot 21:00 uur open.

Waar komt Black Friday vandaan?

Even terug naar de aanleiding van deze gave ballenbak in Haarlem, namelijk Black Friday. Deze dag is natuurlijk het startschot om je cadeaus voor Sinterklaas en Kerst in te slaan met vaak een extra fijne korting. Maar waar komt de naam Black Friday nou vandaan? Het verhaal vertelt dat dit het eerste moment is dat winkeliers en ondernemers in de ‘zwarte cijfers’ komen te staan, oftewel dat ze mogelijk het jaar met een positieve omzet kunnen afsluiten.

Om de stad levendig en gezellig te houden is het van belang dat de ondernemers in de stad blijven. Dus laten wij met z’n allen Haarlem onveilig maken zodat Black Friday in Haarlem naast ‘zwarte cijfers’ bij de ondernemers ook zwart gaat zien van winkelende mensen.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de sinterklaascolumn van Tom de Haan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here