Het Haarlemse duo Baptist presenteert met trots hun nieuwe single Love Is. De Haarlemmers weten als geen ander om zwoele doch duistere electronica te maken en dat te combineren met een mysterieuze vocal. Deze heerlijke dromerige downtempo track balanceert tussen pop, electronica, moderne R&B en electro. Dit is een must voor elke relax playlist.

Baptist

De sounds van Baptist zijn een minder bekende mix van akoestische en elektronische elementen. Begonnen als jonge jongens die op zolder muziek maakten, droomden ze er van om hun eigen geluid aan het publiek te laten horen. Na het winnen van de Rob Acda Award in Haarlem, begonnen Matthijs Koster en Dimitri Opstal het serieus te nemen. Zo gebeurde het dat ze op 4 januari 2014 hun eerste EP genaamd For A While uitbrachten. Het zou de kickstart zijn van de reis van Baptist. Zo vulden ze locaties als Paradiso, Tivoli de Helling, Patronaat en Bevrijdingspop (Haarlem).

Love Is
Dimitri Opstal en Matthijs Koster vormen samen BAPTIST.

Damiaatjes & Love is

Door even later Damiaatjes uit te brengen – een single die verwijst naar de stadsklokken van Haarlem – en door remixes te maken voor bands als The Yukon Club en The Peach Kings, groeide Baptist steeds meer. Vandaag is Baptist volwassen geworden en hebben ze een donkere kant verkend. Hun nieuwste singles Love Is en Stronger zullen lage frequenties en rauwe ritmes bevatten en worden uitgebracht op het in Amsterdam gevestigde label Basserk Records. Check de officiële video van Love Is hier:

Jongens met de laptops

Baptist is al lang bezig muziek met elkaar te maken. 5 jaar geleden stonden ze na het winnen van de Rob Acda Award (de publieksprijs én juryprijs) te spelen op Bevrijdingspop 2013. In die tijd zat hun derde lid Lucas ook nog bij de band. Toen deden mensen nog een beetje lacherig over de ‘jongens met de laptops’. Maar zo zie je maar, Baptist lacht het laatst. Check hun nieuwe single Love Is nu via spotify:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here