Ontstaan op de middelbare school en door een light-versie van een muziekprogramma gaan produceren. Baptist. Een duo met een derde lid, die er altijd bij is, zoals de vijfde man van de Beatles. Op 5 april wonnen, Dimitri, Matthijs en Lucas de finale van de Rob Acda Award en als winnaar openen zij morgen Bevrijdingspop 2013. Haerlems Bodem sprak kort met de mannen na hun generale repetitie in het Patronaat.

Ze ruimen net hun spullen op als Haerlems Bodem aankomt. De repetitie in de kleine zaal van het Patronaat is goed gegaan en de laatste afspraken worden met de geluidstechnicus doorgenomen. Iedereen is klaar om er wederom een fantastische show van te maken.

Want een fantastische show maken is wat Baptist doet. De finale van de Rob Acda Award was een samensmelting van elektronische muziek, live elementen en fantastische visuele effecten. De mannen waren dan ook nog nooit zo gelukkig na het horen van de uitslag. “Het was echt een feeststemming. We hadden niet verwacht dat we zowel de jury als de publieksprijs zouden winnen. Mensen deden een beetje minachtend over elektronische muziek tegenover de rockbands, dus waren de verwachtingen erg laag. Er werd zelfs een beetje lacherig gedaan over ‘de jongens met de laptops.’ ” Wie het laatst lacht, lacht het best.

Haerlems_Bodem_Baptist_Haarlem_Bevrijdingspop_2013_2
Lucas, Dimitri & Matthijs – Baptist

En dan mag je ineens op Bevrijdingspop staan terwijl je daar vroeger als kleine jongen hebt opgekeken naar al die artiesten. Nu zijn de verwachtingen hoog en de mannen voorspellen een drukker festival dan voorgaande jaren. “Het is zondag, mensen hebben vrij en het wordt lekker weer. Wat is er nou mooier dan zo met vrienden Bevrijdingsdag vieren? Gelukkig openen we het festival en kunnen we daarna gaan feesten.” Zelf nemen ze dan ook zoveel mogelijk mensen mee. Er is zelfs een competitie gaande met de heren van Goodmeat, deze spelen 10 minuten na Baptist op het Jupiler podium. Een vriendelijke en onderlinge strijd, waarvoor beide bands een Facebook event hebben aangemaakt. Wie de meeste aanhangers heeft wint. Ondanks het minder aantal likers op Facebook staat Baptist voor.

Helaas kunnen ze op Bevrijdingspop met minder visuele elementen werken dan het publiek gewent is. Het idee is wel om een grotere show neer te zetten. “We gaan knallen met een nieuw nummer en het koor wordt uitgebreid van 4 naar 20 man.” De licht en beeld effecten (strak verzorgt door 14K Visuals) zijn belangrijk voor Baptist. Deze maken de show compleet en een echte productie, iets wat steeds belangrijker wordt. “Kijk maar naar de artiesten van nu. Sommige muziek is echt bagger, maar de shows zijn te gek!” Het belangrijkst vindt Baptist om te laten zien dat je plezier hebt. “Dan heb je de mensen echt te pakken.”

“We gaan knallen met een nieuw nummer en het koor wordt uitgebreid van 4 naar 20 man.”

Over de toekomst zijn de mannen zeer stellig en het hoofddoel is dan ook binnen 3 jaar op Lowlands te staan. “Beginnen in Haarlem, Amsterdam en dan breed trekken over Nederland. Maar sowieso veel muziek maken en ervaring op doen met live spelen.” Haerlems Bodem wenst deze mannen alle succes en zal ze in de toekomst blijven volgen.

Baptist opent morgen Bevrijdingspop om 13:00 uur op het Houtpodium! Haerlems Bodem is er bij, jullie toch ook!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here