Zijn bestseller De Bourgondiërs, Aartsvaders van de Lage Landen is een even spannende als leerrijke verkenning van de Middeleeuwen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren. Kom dinsdag 18 juni in de bieb luisteren naar zijn meeslepende verhaal.

Bart Van Loo en de Bourgondiërs

Je kent hem misschien van zijn enthousiaste vertellingen bij De Wereld Draait Door. Met zijn eloquentie en mooi opgebouwde zinnen weet hij veel luisteraars aan zich te binden. Met zijn nieuwe boek leer je van alles over waar wij vandaan komen, hoe onze voorouders elkaar bevochten en over het ontstaan van onze steden. Verhalen over de levens van hertogen, koningen en kunstenaars die de lage landen bestuurden, bevolkten en inspireerden verteld door één van de grootste Nederlandstalige auteurs van dit moment.

Bart Van Loo en de Bourgondiërs

Meer dan drie jaar lang werkte de Belgische schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973)  aan zijn nieuwe vuistdikke bestseller. Hij is gretiger dan ooit om duidelijk te maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis. Kom een avond ademloos luisteren naar geschiedenis op z’n best door deze Belg die het vertellen tot een hogere kunst heeft verheven.

Bart van Loo vertelt over de geschiedenis van Europa en over hoe de Bourgondiërs in de vijftiende eeuw de Lage Landen tot één geheel smeedden. De avond vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt € 10,-; niet-leden betalen € 15,- Bestel je kaartje via bibliotheekzuidkennemerland.nl

Meer Haerlems Bodem? Check hier de video van onze Klim naar her Licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here