Dit jaar is de Zandvoortse ‘Battle of the Coast’ (BOTC) de kick-off van de Eurotour SUPpen. In het weekend van 5 en 6 mei strijdt de internationale Stand Up Paddle top om de titel ‘winnaar Battle of The Coast’. De ‘Eurotour’ is het grootste Stand Up Paddle evenement wereldwijd. Met 10 events in 8 verschillende Europese landen is de Eurotour groter dan ooit en de BOTC is de kick-off van dit jaar! 

Battle of the Coast

Atleten van over de hele wereld hebben zich inmiddels al ingeschreven voor dit jaarlijkse evenement. Ook kunnen Nederlandse atleten zich tijdens de Beachrace kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Brazilië (ISA World SUP and Paddleboard Championship 2018). De ‘Battle of the Coast’ is het enige officiële Nederlandse Kampioenschap SUP die in Nederland wordt georganiseerd. In het weekend van 5 en 6 mei worden er in drie verschillende disciplines gestreden: De Beachrace, de Sprintrace en de Downwinder. Elke discipline kent zijn eigen winnaar of winnares. De uiteindelijke winnaars (man & vrouw) van de Battle Of The Coast zijn de atleten die de beste score op alle drie de races hebben behaald.

Battle of the Coast
Fanatieke deelnemers klaar voor de start tijdens BOTC 2017

Stand Up Paddlen

SUP staat voor Stand Up Paddle en is de snelst groeiende watersport van dit moment. Suppen is leuk, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam. Met SUPpen sta je op een grote surfplank en met een lange peddel in de hand trotseer je het water. Het is een uitdagende balansoefening waarbij je continu buik, billen en benen aanspant. De oervorm van SUP -staand op een kano voortbewegen met een stok- is eigenlijk zo oud als de mens. Als sport ligt de oorsprong van Stand Up paddle in Hawaii, waar begin jaren ‘60 de Waikiki Beach Boys op hun longboards stonden met een peddel in de hand zodat ze overzicht konden houden over hun groep leerlingen en de binnenkomende golven. Sinds een aantal jaren heeft deze vorm van surfen een herintrede gedaan. Mede doordat “big wave”-surflegende Laird Hamilton zich steeds vaker op een SUP-board liet zien, groeide de populariteit.

Battle of the Coast
Er wordt in drie verschillende disciplines gestreden: De Beachrace, de Sprintrace en de Downwinder

De juiste condities

Wanneer welke race plaats vindt blijft tot het weekend spannend, afhankelijk van de condities wordt het wedstrijdschema bekend gemaakt. Hou de Facebookpagina nauw in de gaten om up-to-date te blijven! Vanaf het strand kunnen bezoekers deze spectaculaire races aanschouwen. Maar ook kunnen ze zelf in actie komen door zich in te schrijven voor Stand Up Paddle Clinics, een surfmarkt bezoeken en genieten van World Streetfood. Voor de jonge bezoekers worden er verschillende Salt Water Clinics zoals Golfsurfen en Suppen georganiseerd.

Battle of the Coast | 5 & 6 mei | The Spot | Barnaart 23A | Zandvoort

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here