Zaterdagavond 28 maart vindt in de Kunstacademie Haarlem de vierde editie plaats van BEAM THIS! Meer dan twintig kunstenaars en beeldmakers laten vanaf 20:00 uur doorlopend hun beamers schijnen op wanden, panelen, plafonds en vloeren van de Kunstacademie Haarlem. Alle beelden zijn geoorloofd; van videokunst, installaties, games, animaties, video-mapping, VJ-sets tot en met slideshows.

BEAM THIS! #4

“Het wordt een ART Riot!”

Onder andere lichtkunstenaars Machteld Aardse, Joep Backhuijs en Sophia Bernson laten tijdens BEAM THIS! hun werken zien. Nils Mühlenbruch is en van de VJ bij DJ Drifter, Nils: “Het wordt een ART Riot!”. De jonge animatiemaker Guido Duijn won vorig jaar de tweede prijs tijdens het filmfestival Shoot Your Shot. Zijn prijswinnende film Loutkar is te zien tijdens BEAM THIS! #4. Van Gerrit van Dijk (1938-2012) is een korte film te zien als opwarmer voor de hommage aan deze filmmaker die dit jaar op diverse manieren wordt geëerd. Studenten van de Kunstacademie Haarlem, leergang animatie, maken onder begeleiding van Patrick Deen, een video-mapping (projectie) op een gedeelte van de muren en ramen van de academie.

“Prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit met een projector die hun werk laten zien”

BEAM THIS! #4

De initiatiefnemer van BEAM THIS! is de Haarlemse kunstenaar Herman van den Heuvel. Hij baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Oftewel prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. De allereerste editie van BYOB was in Berlijn. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd.
Drie eerdere Haarlemse edities van BEAM THIS! in galerie 37PK, Kunstacademie Haarlem en Sociëteit Vereeniging Haarlem was volgens de organisatie een succes en trokken meer dan 2000 bezoekers.

Namen

Machteld Aardse, Joep Backhuijs, Sophia Bernson, Linda van Bruggen, Rob Daniëls, Patrick Deen (groep Kunstacademie Haarlem), Angeline Donk & Eveline Hardeman, Guido Duijn, Gerrit van Dijk, Bethany de Forest, Herman van den Heuvel, Jacqueline Kooter, Nils Mühlenbruch, Federico Murgia, Thetis, Gemma Pauwels, Rutger van der Tas, Tenedle, Hester van Tongerlo en Marie van Vollenhoven.

Check hier het interview dat wij maakten met Guido Duijn, een van de kunstenaars van BEAM THIS!

Wanneer: Op zaterdag 28 maart vanaf 20:00 uur. De Kunstacademie Haarlem is aan de Kleine Houtweg 47, Haarlem. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

BEAM THIS! #4

BEAM THIS! #4 is een samenwerkingsproject van de Haarlemse organisaties Kunst Centrum Haarlem, 37PK en De Vishal en wordt ondersteund door Kunstacademie Haarlem, Kunstlijn Haarlem en vrijwilligers.

Meer Haerlems Bodem? Bekijk wat jij kan doen deze voorjaarsvakantie!

Bekijk ook de video over BEAM THIS! #4 op onze site.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here