Iedereen heeft wel een iets wat je interesseert, toch? En des te beter je iemand kent, des te meer begrip je kan tonen voor de ander. Vandaar de reeks: bekend maakt bemind. Een reeks met Haarlemmers die je wellicht (nog) niet zo goed kent. Deze keer in Bekend maakt bemind: Ben Prins

Bekend maakt bemind: Ben Prins

Een paar weken geleden vielen we bijna van onze fiets toen we ineens een rode Honda met gele stippen én ogen zagen staan. Dit kon maar één ding betekenen: Bassie en Adriaan zijn in town. We maakten een foto en postte deze op Instagram. Er werd flink gereageerd en zo kwamen we in contact met de eigenaar van de auto: Ben Prins.

“Haarlem is mijn thuis”

Ben is een geboren en getogen Haarlemmer, zijn ouders wonen nog altijd in zijn ouderlijk huis in Haarlem Noord en hij woont er een kilometer vandaan. Ben: “Haarlem is echt mijn thuis, mijn vrienden zijn hier, de gezelligheid, alles heb ik hier. Ik heb een tijdje in Breda gewoond voor mijn studie, maar wel met het idee om weer terug te gaan naar Haarlem. Ik houd van de mensen, de stad, de gezelligheid en elke kant die je hier opkijkt heeft wel een monumentaal gebouw of verhaal.” Ben danst al meer dan vijftien jaar, de mensen bij de bekende dansschool in Haarlem zijn als familie. Ben is ook vijftien jaar vrijwilliger geweest bij de ‘Haarlemse Muggenronde’, waarvan de laatste zeven jaar zelfs als voorzitter. Ben is grafisch ontwerper en animator voor de NOS 3 en NOS stories. Hij werkt daar inmiddels zes jaar, hij heeft zijn eigen grafische tak met hele fijne collega’s en zit helemaal op z’n plek. Hoewel hij nu werk achter de schermen doet, is het wel altijd een droom geweest om ook vóór de camera te gaan staan, nu hij de dertig is gepasseerd wordt het misschien tijd om alle dingen die hij heeft geleerd bij cursussen over presenteren, in te gaan zetten voor eigen projecten.

Bekend maakt bemind: Ben Prins

Op de koffie bij Adriaan

Helemaal onbekend met voor de camera staan is Ben niet, hij heeft samen met twee vrienden namelijk een Bassie en Adriaan-roadtrip gedaan in zijn (nagemaakte) Bassie en Adriaan-auto. Onder de naam Den, Ben en Dan hebben zij hun trip naar Zuid- Spanje – om op de koffie te gaan bij Adriaan – gefilmd en online gezet. Ben heeft met die trip zelfs het nieuws gehaald, is door meerdere radiostations gebeld en er is ook een aftermovie gemaakt.

Waarom deze trip, we vroegen het Ben, want wij waren natuurlijk ook reuze nieuwsgierig. Ben: “Ik ben altijd al een Bassie en Adriaan-fan geweest, in de puberteit heb ik dat een beetje losgelaten, want dat was niet stoer, maar het is toch gebleven. Altijd als ik ziek was, wanneer dan ook, ging ik Bassie en Adriaan kijken.” Die mooie, rode auto mét ogen is Ben bijgebleven. Dat ze ook nog een robot hebben die kan praten, was helemaal geweldig. Los daar van is Ben ook een bewonderaar van het keiharde werk van de heren, Adriaan deed niet alleen het acteerwerk, maar ook het schrijven de serie, het regisseren en monteren. Hij is volledig creatief eigenaar en Ben herkent zichzelf daarin. Daarnaast is Ben ervan overtuigd dat je je dromen gewoon waar moet maken.

Bekend maakt bemind: Ben Prins
@DenBenDan
Bekend maakt bemind: Ben Prins

“Ik ben een projectman, ik verzin iedere keer wel weer iets geks om volledig in te duiken.”

Vijf jaar geleden zag een kennis van Ben een rode Honda Prelude uit 1983 te koop staan. Samen zijn ze naar het zuiden gereden, de auto was beschadigd, maar technisch in orde. “Gelukkig, want anders had ik het niet gedaan,” vertelde Ben. Voor 700 euro heeft hij de Honda gekocht en teruggereden – hard zwingend en zingend met Bassie en Adriaan muziek naar Haarlem. Later heeft Ben nóg een Honda gekocht, een zogenaamde donorauto, voor de onderdelen. Twee jaar lang heeft hij gewerkt aan dit project met als eerste grote onderneming de reis naar Spanje. De auto is gewoon een deel van mij, ik word ook steeds vaker herkend, mensen zwaaien, ik vind het ook heerlijk om het verhaal te vertellen. Ook heeft Ben een Pontiac Trans Am gekocht en is daarmee van plan de auto uit ‘Knight Rider’ na te maken. Zoals Adriaan tegen Den, Ben en Dan zei: “Blijf deze gekke dingen doen jongens. Dan komt het wel goed met jullie.” En dat is ook precies waar Ben naar streeft.

Meer bekend maakt bemind? Lees het interview met Dirk Boterblom.

Fotograaf: Hans Palmboom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here