Iedereen heeft wel iets wat je interesseert, toch? En des te beter je iemand kent, des te meer begrip je kan tonen voor de ander. Vandaar de reeks: bekend maakt bemind. Een reeks met Haarlemmers die je wellicht (nog) niet zo goed kent. Deze keer in bekend maakt bemind: Danielle Lakeman.

Danielle Lakeman

We spreken af voor koffie met een fijn uitzicht bij Frisk aan het Spaarne, één van de favoriete plekjes van Danielle (32). Ze komt aan in opvallend groen, plateau sneakers en avocado sokken. Zo kennen we haar, ook van haar social media account @allesvandaan.nl; kleurrijk, met oog voor detail. Danielle viel ons op door haar roze haar. We zagen een foto van haar, in haar trouwjurk, op de trap bij het Teylers museum. Ze maakt namelijk ook waanzinnige foto’s in musea op een ander account: @dutchgirlsinmuseums.

Danielle heeft Haarlem leren kennen door Pokémon Go te spelen

Oorspronkelijk komt Danielle uit West-Friesland. Ze heeft altijd gezegd: “Als ik ga trouwen verf ik mijn haar roze.” Danielle had haar haar al eerder roze geverfd dan de bruiloft was, iedereen was er al aan gewend, dus het was geen verrassing op de bruiloft. Samen met haar man zijn zij op zoek gegaan naar een koophuis. Zij wilde graag midden in Amsterdam gaan wonen, hij vond dat te druk. Ze vonden een middenweg, de Amsterdamse buurt in Haarlem. “Het fijne aan de Amsterdamse buurt is dat je zo in de stad bent en ook zo weer uit de stad,” aldus Danielle.
Funfact: Danielle heeft Haarlem leren kennen door Pokémon Go te spelen en heeft veel mensen leren kennen door social media. Daarnaast vindt zij het prachtig om via de Gravestenebrug de stad in te lopen, het Teylers museum al te zien pronken, want bij het Teyler museum, daar is het allemaal begonnen.

https://www.instagram.com/p/Byp_O4ooqpw/

Uit de hand gelopen hobby

Op een regenachtige dag sprak Danielle af met een vriendin die haar nieuwe lens wilde testen. Door het weer besloten zij naar het museum te gaan en daar foto’s te maken. De vriendinnen waren beiden dolenthousiast over de foto en Danielle stelde voor om samen het account te vullen met foto’s gemaakt in verschillende musea.
“Op dit moment heb ik geen baan, ik ben vooral bezig met het social media-account en dat begint nu echt groter te worden. We zijn nu ook in opdracht van de Bank Giro Loterij bezig en dat is heel leuk om te doen,” vertelt Danielle. Het neemt ook best wat tijd in beslag om musea te bezoeken, je ziet vaak minder van het museum dan je zou willen. Wel is het bijzonder dat Danielle soms buiten openingstijden in musea komt of wordt uitgenodigd als er een nieuwe tentoonstelling opent.

Doel en dromen

Sinds een tijdje weet Danielle dat zij autisme heeft en de depressie die daaraan vooraf ging heeft er ingehakt. Ze was begonnen met bloggen met het idee dat ze kon schrijven over alles wat haar bezighield, maar is de laatste jaren veel met zichzelf bezig geweest. Nu is zij veel meer actief op social media dan op haar website. Zelf vlogt Danielle op social media-accounts die gaan over fashion, architectuur, cultuur en musea. “Soms gaat het mij juist om de persoon achter het account in plaats van de fotografie. Mijn interesse is vrij breed. Er zijn ook verschillende accounts die bijvoorbeeld hetzelfde doen als ik, maar net een tikkeltje anders en het is mooi dat al die accounts ook naast elkaar gewoon kunnen bestaan,” legt Danielle uit.
Met @dutchgirlsinmuseums wil Danielle ten eerste mensen enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Daarnaast zou zij graag rond de tafel willen met verschillende musea, zij hoopt hier samenwerkingen uit te halen en te kijken wat zij op social network gebied kan betekenen voor hen.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Meer Haerlems Bodem? Check de video van het Frans Hals museum over Karel Appel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here