Rond deze periode kan het voorkomen dat je een groep bijen ziet rondzwerven. Zij hebben dan geen vast stekkie (meer). Uiteindelijk kunnen de bijenzwermen in schoorstenen en dakgoten terechtkomen en dit kan overlast geven. Bel als de wiedeweerga met de bijenzwermtelefoon wanneer je een groep ziet zwerven.

bijenzwermtelefoon

De imker zal de hongerige honingzwerm weghalen. Het is een belevenis om te zien hoe hij dat doet. Honingbijen die zijn gaan zwermen, zijn niet gevaarlijk. Ze hebben geen nest te verdedigen en zijn heel vriendelijk. Zitten ze in de spouwmuur? Dan is het voor de imker lastig om ze te verwijderen. Overleg met hem wat je moet doen. De uitwerpselen van honingbijen – omdat één volk uit duizenden bijen bestaat – kunnen wel tot enige overlast leiden. Hang dus de was niet buiten te drogen 😉

Bijenzwermtelefoon

Via het telefoonnummer 06-31 24 45 91 voor Haarlem en omgeving bereik je in één keer zestig tot tachtig imkers die de bijenzwerm kosteloos komen ophalen. De imker is blij met de zwerm en de bijen krijgen een nieuwe plek bij de imker, dit komt dus iedereen ten goede.

Wil je meer weten over deze vliegende donderstenen? Bekijk dan Mayaiserbij.nl. En ben je te lui om te lezen? Check dan HB de Podcast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here