In Stoptober NL op maandag 28 oktober organiseren Lemniscaat Uitgeverij, cateraar Sandra Kooij van Keukengeheimen – Catering en De Vries Van Stockum een benefietdiner naar aanleiding van het boek Niet roken maar koken van longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter.

Benefietdiner voor een goed doel

niet roken maar koken

De opbrengst van het boek en het diner (25 euro per kaart) gaan naar een goed doel: de Stichting Rookpreventie Jeugd, die zich tot doel heeft gesteld om kinderen uit handen te houden van de tabaksmaffia. Pauline Dekker en Wanda de Kanter zijn twee longartsen die zich samen inzetten om roken uit de wereld te krijgen. In 2009 richtten zij de Stichting Rookpreventie Jeugd op, waaruit in 2013 de website Tabaknee ontstond.

Niet roken maar koken

Speciaal voor deze avond maakt cateraar Sandra Kooij van Keukengeheimen een driegangendiner met recepten uit Niet roken maar koken. De auteurs van het boek, Pauline en Wanda, zijn deze avond ook aanwezig om tussen de gerechten door uitleg te geven over hun bijzondere boek en hun missie.De recepten in Niet roken maar koken hebben Dekker en De Kanter niet zelf verzonnen, dat kunnen ze namelijk niet. In plaats daarvan leverden verschillende vrienden, collega’s en kennissen recepten aan, die aan een aantal voorwaarden moesten voldoen: niet teveel ingrediënten, niet langer dan een kwartiertje werk en grotendeels van tevoren klaar te maken én lekker natuurlijk. Een kookboek voor mensen die alles kunnen behalve koken.

De inloop is vanaf 18.00 uur bij De Vries op de Gedempte Oude Gracht 27. Toegang kost 50 euro per persoon en is uiteraard inclusief driegangendiner en welkomstdrankje. Aanmelden via: haarlem@devriesvanstockum.nl.

Meer HB? Lees hier over Merol in Patronaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here