Uitgenodigd worden voor een perslunch op een zonnige woensdagmiddag is geen straf. Uitgenodigd worden voor een perslunch ter ere van de opening van een hippe strandtent en het smaakvolle restaurant op het circuit van Zandvoort, is nét een stapje beter. En als daar dan ook nog eens hele snelle auto’s bij komen kijken, heb je al snel twee tevreden Haerlems Bodem-racemonsters.

We moesten even twee keer knipperen toen we erachter kwamen dat Bernie’s Beach Club een gerenoveerde versie van George no.5 is (want waar is die dan gebleven?!). Het zwembad dat de strandtent karakter gaf is behouden, evenals de sfeer van de Franse rivièra. Bernie’s biedt naar eigen zeggen een ‘stijlvolle strandbeleving’: net even een tandje meer dan de gemiddelde Zandvoortse strandtent, maar minder zien en gezien worden dan de naastgelegen hippe clubs in Bloemendaal.

Om dit gevoel kracht bij te zetten is voor deze opening alles uit de kast gehaald: we worden verwelkomd door niemand minder dan Prins Bernhard junior (eigenaar van circuit Zandvoort), die niet alleen de eigenaar is maar waarschijnlijk ook meteen zijn naam aan het geheel geleend heeft. Bernie’s is een duoconcept in de vorm van een strandtent en een restaurant (Bernie’s Bar & Kitchen) op het circuit. Terwijl we aan onze Red Bull-cocktails nippen en van hapje naar hapje schuifelen, laat Bernhard weten hoe trots hij is op zijn team, dat in zo weinig tijd zo’n mooie strandtent uit de grond heeft gestampt.

Bernie’s Bar & Kitchen, het restaurant op het circuit, gaat voor lokaal, puur en vooral goed eten. Onder leiding van culinair adviseur Loek Beeren, onder meer verantwoordelijk voor de horeca in de grote Amsterdamse musea, is gekeken naar een kaart vol smaakvolle producten uit de regio. Verwacht geen Michelin-restaurant (ook al komt de chefkok bij Cheval Blanc vandaan), maar verfijnde gerechten voor mensen die weten wat écht goed eten is.

Zoals eerder gezegd laat het team van Bernie’s geen kans ongelegen om ons in de watten te leggen. Na de cocktails en eerste impressie van de Beach Club verkassen we gezamenlijk naar het circuit, waar we worden uitgenodigd om in een Ferrari, MacLaren en meer van dat soort krachtpatsers te stappen om (alleen! zonder instructeur!) een rondje over het circuit te scheuren. Met onze haren in de war en de adrenaline nog in onze benen verplaatsen we ons vervolgens naar het restaurant.

Met drie vergaderzalen en een prachtig restaurant stijgt Circuit Zandvoort met Bernie’s boven zichzelf uit. Prins Bernhard junior legt uit dat we dankzij Max Verstappen weer meer met racen bezig zijn, en dat we dat vooral moeten stimuleren: laat de sport, die na vader Jos voor het gewone volk in de vergetelheid raakte, onze harten weer doen kloppen!

We kunnen niet anders dan positief zijn over dit mooi neergezette concept. Met zowel de strandtent als het restaurant richt Bernie’s zich op een breed publiek, en krijgt Zandvoort net dat beetje glamour wat de badplaats stiekem hier en daar wel kan gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here